Буде ідеально гострим - простий спосіб, щоб заточити ніж у м'ясорубці

Часто господині перемелюють м'ясо у фарш самостійно. Але для цього потрібна гостра м'ясорубка, передають Патріоти України

Заточити ніж в м'ясорубці можна і самостійно за допомогою підручних засобів. Щоб зробити це, вам знадобиться лише шматок дрібнозернистого шмерґельованого (наждачного) паперу.

Принцип роботи м'ясорубки полягає в тому, що м'ясо чи інші продукти перемелюються між сіткою та ґвинтом. Це дещо нагадує роботу ножиць, адже папір ріжуть два леза, які стикаються. Можете навіть провести цікавий експеримент — вирізати смужку паперу, вставити її в дірочку сітки, зверху покласти ґвинт і провернути так, ніби ви зрізаєте папір. Якщо сітка та ґвинт не заточені, то папір просто прогнеться. Так само і м'ясо — воно буде погано перемелюватися і перерізатися.

Як правильно заточити ніж в м'ясорубці

Запам'ятайте прості кроки:

  1. Покладіть лист наждачного паперу на абсолютно рівну поверхню.
  2. Візьміть ґвинт, злегка натискаючи його на папір, робіть кругові рухи проти годинникової стрілки, поки поверхня не стане відполірованою та блискучою.
  3. Не забудьте зробити такі самі обертання сіткою.

При складанні м'ясорубки ці дві деталі потрібно з'єднувати завжди відполірованими поверхнями. Тому що так ви зможете створити ефект ножиць, які самозаточуються.

Не забудьте добре промити всі детальки перед тим, як використовувати м'ясорубку для перемелювання м'яса чи інших продуктів.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...