Буде ідеально гострим - простий спосіб, щоб заточити ніж у м'ясорубці

Часто господині перемелюють м'ясо у фарш самостійно. Але для цього потрібна гостра м'ясорубка, передають Патріоти України

Заточити ніж в м'ясорубці можна і самостійно за допомогою підручних засобів. Щоб зробити це, вам знадобиться лише шматок дрібнозернистого шмерґельованого (наждачного) паперу.

Принцип роботи м'ясорубки полягає в тому, що м'ясо чи інші продукти перемелюються між сіткою та ґвинтом. Це дещо нагадує роботу ножиць, адже папір ріжуть два леза, які стикаються. Можете навіть провести цікавий експеримент — вирізати смужку паперу, вставити її в дірочку сітки, зверху покласти ґвинт і провернути так, ніби ви зрізаєте папір. Якщо сітка та ґвинт не заточені, то папір просто прогнеться. Так само і м'ясо — воно буде погано перемелюватися і перерізатися.

Як правильно заточити ніж в м'ясорубці

Запам'ятайте прості кроки:

  1. Покладіть лист наждачного паперу на абсолютно рівну поверхню.
  2. Візьміть ґвинт, злегка натискаючи його на папір, робіть кругові рухи проти годинникової стрілки, поки поверхня не стане відполірованою та блискучою.
  3. Не забудьте зробити такі самі обертання сіткою.

При складанні м'ясорубки ці дві деталі потрібно з'єднувати завжди відполірованими поверхнями. Тому що так ви зможете створити ефект ножиць, які самозаточуються.

Не забудьте добре промити всі детальки перед тим, як використовувати м'ясорубку для перемелювання м'яса чи інших продуктів.

Народні прикмети на 5 квітня. Що українці традиційно робили цього дня для сімейного щастя

субота, 5 квітень 2025, 7:05

Народне свято 5 квітня відоме під назвами Федулів день, Федул-вітреник, Федора-вітрениця. 5 квітня за новим стилем (18 квітня за старим) віряни традиційно вшановують пам'ять читця Феодула, преподобного Марка Афінського і святої Феодори Солунської. За с...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині заморожують цибулю

субота, 5 квітень 2025, 5:40

Кожному відомо, що з усього овочевого достатку існують ті овочі, що марно заморожувати.передають Патріоти України. Серед них – цибуля, але деякі домогосподарки навіщось продовжують прибирати її в морозилку. Навіщо це робити і яка у цьому практична кори...