Хліб швидко черствіє, але можна повернути випічці м'якість. Є чотири способи зробити це. Знадобляться сковорода, духовка, мікрохвильова піч або пароварка, передають Патріоти України.
Лайфхаком для повернення м'якості черствому хлібу поділився відомий шеф-кухар та кулінар Євген Клопотенко. "Врятувати" можна будь-який хліб: чорний, білий, цільнозерновий. Однак є важлива умова – випічка має бути без плісняви. Якщо вона вже утворилася, не можна зрізати її та використовувати в їжу. У такому хлібі вже поширилися міотоксини – можна отруїтися та нашкодити здоров'ю.
Для першого способу знадобиться сковорода, трохи молока чи води. Нанесіть трохи рідини за допомогою пензлика на хліб, покладіть на суху сковорідку, накрийте кришкою і розігрівайте на невеликому вогні. Через п'ять хвилин випічку буде "реанімовано"
Для другого способу потрібна мікрохвильова піч. Наріжте хліб шматочками і викладіть на плоску тарілку. Накрийте пластиковою кришкою для мікрохвильової печі і поставте розігріватися. Півхвилини буде достатньо - випічка знову стане м'якою та смачною.
Третій варіант передбачає використання духовки. Застеліть деко пекарським папером, змастіть шматочки хліба молоком або водою. Прогрійте випічку 5-10 хвилин при температурі 150 градусів. Щоб відновити потрібно цілий буханець, його слід намочити, загорнути у фольгу і залишити в духовці максимум на 15 хвилин.
Для четвертого способу освіжити хліб підійде пароварка. Викладіть нарізану випічку й прогрівайте парою по хвилині з кожного боку. Також можна зробити парову лазню із каструлі з водою та залізного сита. Слід трохи потримати хліб над окропом.
Зверніть увагу, що хліб після відновлення бажано відразу вжити, поки він теплий. Цілком охолонувши, він знову стане черствим і підійде тільки для сухарі
25 лютого (10 березня за старим стилем) віряни вшановують пам'ять святителя Тарасія, патріарха Константинопольського. У народі - Тарас Безсонний. За юліанським календарем - день пам'яті святителя Олексія, митрополита Київського і всієї Русі, святителя ...
Кава допомагає не лише прокинутися вранці, а й відчути приплив сил протягом дня. До того ж, напій має приємний смак, завдяки чому він став таким популярним, передають Патріоти України. Подробиці. Однак завжди є можливість зробити каву смачнішою і корис...