Буде не користь, а шкода! 16 ознак, які свідчать, що ви неправильно п’єте воду

Вода необхідна для підтримання життєвих процесів в організмі, адже вона регулює температуру тіла та сприяє обміну речовин. Достатнє споживання води допомагає підтримувати роботу нирок та ефективно очищати організм від токсинів, передають Патріоти України.

Крім того, саме регулярне зволоження допомагає шкірі зберігати еластичність та молодість, а травній системі ефективно перетравлювати їжу та запобігаючи запорам. В Eat This, Not That! поділились деякими факторами, згідно з якими можна визначити, чи правильно ви п’єте воду.

Не враховуєте вміст води у твердих продуктах

Близько 20% води, яку ми споживаємо щодня, надходить до організму з їжі. Зокрема з фруктів та овочів, які багаті водою та поживними речовинами. Включення до раціону огірків, помідорів та кавуна, може допомогти зволожити організм та підтримати загальне здоров’я.

П’єте більше води, ніж потрібно

Слухайте своє тіло. Якщо ви п’єте воду тільки за потребою, це зазвичай достатньо для гідратації. Однак врахуйте, що надмірне вживання води може бути небезпечним, а тому будьте уважні при інтенсивних фізичних навантаженнях або під час спеки, щоб не випити більше, ніж вам потрібно.

Уникаєте кофеїну

Не бійтеся пити каву через страх перед зневодненням. Дослідження показали, що помірне споживання кави не викликає зневоднення та навіть може бути корисним для організму. Кава не лише допомагає зосередитися, але й є чудовим джерелом води та антиоксидантів.

Залишаєте склянку води на ніч

Щоб уникнути ризиків частих нічних пробуджень, скоротіть споживання води за 3 години до сну. Це дозволить організму вивести рідину до того, як ви ляжете спати та не зіпсувати вам відпочинок.

П’єте воду з пластику

Перестаньте використовувати пластикові пляшки через можливу небезпеку хімічної сполуки BPA (бісфенол А), що пов’язують з можливим впливом на здоров’я мозку та навіть з підвищенням артеріального тиску. Тож, вибирайте багаторазові пляшки без BPA для безпечного зберігання води.

Не додаєте до води лимон

Додавання скибочок лимона у воду додає смаку та допомагає схуднути. Завдяки антиоксиданту D-лімонен, відбувається процес виведення токсинів з печінки, а вітамін С — знижує рівень кортизолу, що сприяє зменшенню накопичення жиру.

Забуваєте пити після пробудження

Щоб прискорити метаболізм, пийте 2-3 чашки води відразу після пробудження. Це допоможе відновити рівень рідини в організмі, який знижений після 8-годинного сну.

Взагалі не вживаєте алкоголь

Алкоголь зменшує рівень антидіуретичного гормону, що призводить до зневоднення та може викликати млявість та роздутість. Щоб цього уникнути, пийте 1-2 склянки води за кожен алкогольний напій та не пийте на голодний шлунок.

Плутаєте спрагу з голодом

Якщо ви часто відчуваєте голод, цілком можливо це відбувається через недостатнє споживання води. Спробуйте випити склянку води перед перекусом та почекайте 20 хвилин. Так ви точно не зможете з’їсти чогось зайвого.

Не п’єте зелений чай

Щоб отримати більше від води, спробуйте заварити зелений чай. Він містить антиоксиданти, які допомагають спалювати жир і активізують метаболізм.

П’єте чай з пляшок

Пийте чай, заварюючи його самостійно, оскільки в куплених пляшках зазвичай менше антиоксидантів та більше цукру. Домашній чай буде корисніший та смачнішим.

П’єте лише холодну воду

Тепла вода краще заспокоює шлунок, але температура води не впливає на її засвоєння чи метаболізм. Головне — пити достатньо води, незалежно від її температури.

Обманюєтесь "здоровою" водою в пляшках

Не піддавайтеся на рекламу такої "води", оскільки ці бутильовані напої часто містять стільки ж цукру, як і газовані. Щоб додати смаку та корисних речовин до води, краще використовуйте лимон, полуницю або м’яту.

Додаєте штучні ароматизатори

Ароматизовані добавки часто містять штучні барвники та підсолоджувачі, які можуть призвести до переїдання. Краще використовуйте свіжі або заморожені фрукти для натурального смаку води.

Не п'єте воду коли втомлені

Вас може зацікавити:"Влучили з дистанції майже 1800 км": Зеленський відзначив ГУР і дві бригади ДШВ. Відео

Щоб підтримувати енергію, пийте достатньо води протягом дня, оскільки навіть невелике зневоднення може знизити рівень енергії. Крім того, якщо випивши склянку води при запамороченні, ви зможете покращити розумову гнучкість на 14%.

Вживаєте замало води

Щоб уникнути зневоднення, пийте воду, коли відчуваєте спрагу. Якщо ви відчуваєте голод або ваша сеча темного кольору — збільшіть споживання води.

Психологічний тест: Виберіть гілку горобини - і дізнайтеся, що чекає на вас цього місяця

вівторок, 10 вересень 2024, 18:30

Який подарунок приготувала вам доля у вересні: візуальний тест, передають Патріоти України. Що чекатиме на вас у вересні, що приготувала вам доля цього місяця. Щоб дізнатися про це, потрібно вибрати один з варіантів гілок горобини. Що вас більше приваб...

Варто знати! Які крупи потрібно мити перед варінням, а які можна сипати одразу в каструлю

вівторок, 10 вересень 2024, 18:07

Господині сперечаються, чи потрібно мити крупу перед її приготуванням. Проте насправді все залежить від виду крупи, а не способу приготування, передають Патріоти України. Незважаючи на те, що сучасні технології дозволяють забезпечити дотримання гігієні...