
Картопляне пюре досить популярне блюдо і є частим гарніром для свинини, яловичини, курятини та риби, у тому числі вдало поєднується з овочами. Виявляється, рецепт простого, але неймовірно смачного картопляного пюре з мінімальним набором інгредієнтів було розкрито ще у 70 роках минулого століття, передають Патріоти України.
Як пише The New York Times, рецепт був озвучений в американському телесеріалі "Маленький будиночок у преріях". Часу на приготування "ідеального" пюре потрібно лише півгодини. Зокрема, Ма Інглз із серіалу говорила, що якщо немає молока, то можна використати воду. Вона це назвала головним секретом смачного картопляного пюре.
"Залиште трохи води з крохмалем після варіння картоплі і додайте її до товченої картоплі: підливайте воду по одній столовій ложці в масу, ретельно перемішуючи, поки пюре не стане однорідним. А потім додайте трохи сметани для смаку", – поділилася секретом Ма Інглз. Отримане в результаті такого приготування пюре виглядало повітряним та білим.
Інгредієнти "ідеального" пюре:0,9 кг картоплі;
Кошерна сіль (харчова сіль грубого помелу без звичайних добавок, таких як йод) та свіжомелений чорний перець;
Також знадобиться ¼ склянки сметани або жирного грецького йогурту.

Крок 1
Очистити картоплю і нарізати її невеликими шматочками. Помістити у великий сотейник, додати дві столові ложки солі, залити холодною водою на один дюйм (2,5 см) вище рівня картоплі.
Крок 2
Довести картопля до кипіння на великому вогні, зменшити вогонь до середнього рівня та варити хвилин десять. Тоді перевірити його готовність виделкою.
Крок 3
Частину води із сотейника перелити в склянку, решту – злити. Тримаючи сотейник на повільному вогні, розтовкти картоплю спеціальним товкачем або дерев'яною ложкою (важливо).
Крок 4
Активно вмішати воду, що залишилася після варіння, вливаючи її по одній столовій ложці в картоплю, поки та не стане гладкою і однорідною. Згідно з рецептом, для цього може знадобитися близько половини склянки рідини. Додати сметану, приправити сіллю та перцем до смаку.
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...
Ви роками користуєтесь одними й тими ж налаштуваннями пральної машини? Це звична помилка. Дізнайтеся, які дві програми прання шкодять вашому одягу і рахунку за електроенергію, а також як правильно налаштувати цикл, щоб одяг довше виглядав новим, переда...