Буде служити ще місяці: Як легко врятувати антипригарне покриття на сковороді

Незалежно від того, наскільки дорога ваша сковорідка з антипригарним покриттям або із більш доступного цінового діапазону, з часом на ній з’являється така проблема, як прилипання їжі. Це може вплинути не лише на смак улюбленої страви, передають Патріоти України.

Навіть у високоякісних сковорідок можливі проблеми з пригоранням та прилипанням їжі. Відновлення антипригарного покриття можна здійснити самотужки. Після цього воно прослужить від 1 до 3 місяців, залежно від того, як часто ви будете використовувати сковороду, пише facedobra.

Як врятувати сковороду з антипригарним покриттям

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки води
  • 2 ст.л. солі
  • 1 ст.л. олії
  • мийний засіб

Що робити:

Перемішайте сіль із водою. Вилийте розчин на сковороду та поставте на плиту на сильний вогонь. Дайте воді повністю випаруватись, регулярно перемішуючи для рівномірного покриття поверхні сіллю. Коли залишиться лише трохи рідини, зменшіть вогонь до мінімуму та прогрівайте сіль ще 2-3 хвилини. Після цього ретельно промийте сковороду, висушіть і знову поставте на вогонь. Розігрійте її, додайте олію для рівномірного покриття дна та бічних стінок пензликом.

Дайте олії розігрітися і коли побачите дим, зменшіть вогонь до мінімуму, продовжуючи нагрівати ще 10-15 хвилин. Потім знову промийте сковороду з використанням мийного засобу.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...