Буде смачно, як у бабусі! Хрустке пісочне печиво - як приготувати ласощі через м’ясорубку

Домашнє печиво - це завжди неймовірно смачно й затишно. Є багато різних способів приготування печива. Можна, зокрема, зробити ласощі, використовуючи м’ясорубку, зазначають Патріоти України.

Сформоване за допомогою м’ясорубки печиво виходить дуже красивим і прикрасить собою будь-яке чаювання. До того ж воно розсипчасте й ніжне на смак, таке, що просто тане в роті.

Печиво "Мімоза" через м’ясорубку

  • Борошно - 600 г
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Вершкове масло - 250 г
  • Цукор - 300 г
  • Розпушувач - 2,5 г
  • Ванілін - 2,5 г

Яйця розбити у простору миску, додати цукор і ванілін, розтерти масу вінчиком до білого. Ввести у яєчну масу розм'якшене вершкове масло, розмішати до однорідності.

Просіяти борошно з розпушувачем, замісити тісто. Воно має вийти гладким, пружним та еластичним.

Сформувати з тіста ковбаску, пропустити її через м'ясорубку, встановивши решітку з великими отворами. Відрізувати печиво довжиною 8-10 см, викласти на деко, застелене пергаментом.

Випікати у духовці, розігрітій до 180°С, приблизно 15-20 хвилин. Остудити печиво і можна ласувати смачною випічкою.

Печиво з сиром через м’ясорубку

  • Пшеничне борошно - 320 г
  • Сир - 200 г
  • Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Розпушувач - 5 г
  • Ванілін - 5 г
  • Сіль - за смаком

Розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром, вбивати яйця та перемішати. Додати сир.

Просіяти борошно з розпушувачем та ваніліном, додати сіль, вимісити тісто – воно не повинно липнути до рук.

Готове тісто обмотати харчовою плівкою і відправити охолоджуватися, щоб було простіше перекрутити його через м'ясорубку.

За кілька годин діставати тісто з холодильника. Пропустити його через м'ясорубку. Перекручене тісто нарізати частинами в 6 см і викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати у духовці, розігрітій до 170°С упродовж 20 хвилин.

Печиво через м’ясорубку з маргарином

  • Пшеничне борошно - 150 г
  • Маргарин - 50 г
  • Цукор - 50 г
  • Ванільний цукор - 5 г
  • Сметана - 40 г
  • Розпушувач - 3 г
  • Цукрова пудра - 30
  • Сіль - за смаком

У миску викласти маргарин, додати звичайний і ванільний цукор, сіль та сметану. Просіяти борошно разом із розпушувачем, вимісити тісто до однорідного стану. Скачати його в кулю, обернувши харчовою плівкою, відправити у морозилку на 20 хвилин.

Потім пропустити тісто через м'ясорубку, відрізуючи "фарш" через кожні 5-6 см і викладаючи його на застелене пергаментом деко.

Випікати печиво при температурі 180°С упродовж півгодини. Готові вироби посипати цукровою пудрою й можна подавати до чаю.

Печиво через м’ясорубку на смальці

  • Борошно пшеничне (просіяне) - 1 кг
  • Масло вершкове - 200 г
  • Смалець - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Сода, гашена оцтом - 1 ч. л.

Наріжемо в борошно вершкове масло, смалець і посікти. Потім додати цукор, яйця й погасити соду оцтом.

Замісити м'яке, не туге тісто (борошно підсипати по мінімуму). Тепер його потрібно покласти на 15-20 хвилин у морозилку. Тим часом ввімкнути духовку на 180°С.

Приготувати м'ясорубку та необхідні насадки для печива. Дістати тісто, прокрутити його через м'ясорубку (повинні вилазити ковбаски-печенюшки) й скласти на деко.

Відправити у духовку на 15 хвилин до рум'яності печива.

Народні прикмети на 26 листопада: Що робили здавна українці у Юр'єв день (Юрія Зимового), традиції та заборони

вівторок, 26 листопад 2024, 7:05

Православна церква України 26 листопада за новим стилем вшановує пам'ять Георгія Побідоносця. Свято 26 листопада присвячене освяченню Георгіївської церкви у Києві, збудованій Ярославом Мудрим. Храм був зруйнований у 1930-ті роки. Однак традиція святкув...

А ви це знали? Чи правда, що продукти не можна заморожувати повторно

вівторок, 26 листопад 2024, 6:08

Німці дуже ретельно ставляться до свіжості продуктів. Вони свято вірять у те, що одного разу заморожений продукт після розморожування не можна заморожувати знову. І все тому, що в ньому можуть виникнути шкідливі бактерії. Але це не зовсім так – за певн...