Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України.
Своїми порадами з цього приводу поділився Сем Фіддіан Грін, шеф-кухар ресторану The Merry Harriers of Hambledon, пише Express.
Після очищення наріжте картоплю – тільки не надто дрібно, бо в процесі варіння вона зменшиться.Доведіть до кипіння в холодній підсоленій воді та, коли овочі зваряться (але не розпадуться), дайте їм стекти в друшляку. За бажанням, ви можете зробити це напередодні.
"Коли вони готуються на парі, вода з них стікає, що дозволяє нам отримати хрусткішу скоринку в кінці", – розповів експерт. Шеф-кухар також радить не переповнювати посуд, у якому готується ваша картопля. Сем пропонує вилити яловичий жир у великий піднос, попередньо струсивши варену картоплю в друшляку, щоб розпушити краї.
"Картоплі потрібен простір для приготування, для виходу вологи та для утворення скоринки. Тому оберіть достатньо великий лоток, щоб повітря могло циркулювати навколо кожного шматочка", - сказав експерт.
Його вибір жиру теж має чітке обґрунтування. "Це зробить картоплю ще смачнішою. Ми зберігаємо весь витриманий яловичий жир з нашої м’ясної крамниці та розтоплюємо його з великою кількістю часнику та розмарину, але ви також можете купити жир у більшості хороших м’ясників", – пояснив Сем.
Перш ніж перекладати картоплю на деко, розігрійте жир у гарячій духовці з вентилятором, приблизно до 200°C. Це ще більше підсушить смажену картоплю.
Як тільки рідина стане гарячою, обережно додайте картоплю в лоток. Готуйте в духовці при температурі 180°C приблизно годину, перевертаючи її кожні 20 хвилин, щоб картопля була покрита жиром і рівномірно контактувала з деком для підсмаження хрусткої скоринки. Якщо ваша духовка погано нагрівається, підтримуйте температуру 200°C протягом усього часу приготування.
Ви коли-небудь помічали, що ваша собака ніби відчуває, коли вам погано? Відомий ветеринар та журналістка Дорота Сумінська пояснює: неймовірно чутливий ніс собаки здатний вловлювати найменші зміни в запаху людини, передають Патріоти України. Собаки спра...
Пропуск сніданку може здатися безпечною економією часу, але насправді це сигнал тривоги для вашого організму. Дослідження показують, що відсутність ранкової трапези не лише провокує голод, а й підвищує рівень кортизолу - гормону стресу, а також артеріа...