Буде свіжою дуже довго: ТОП-2 золоті поради, як позбутися затхлого запаху постільної білизни

Як правило, у багатьох сім’ях звикли тримати вдома про запас декілька комплектів постільної білизни. Частина з них можуть навіть не використовуватися, а просто лежати на майбутнє, передають Патріоти України.

І здавалося б, що такі речі точно не можуть принести ніяких неприємностей. Проте постільна білизна, яка довго лежить без діла у шафі, з часом може почати неприємно пахнути.

Специфічний затхлий запах від постільної білизни може з’явитися також в тому разі, якщо її випрали і склали у шафу тоді, коли вона ще недостатньо висохла і була трішки вологою.

Спати на такому постільному, звичайно ж, неприємно. У висновку доведеться знову його прати. Але немає гарантії, що повторне прання прибере увесь неприємний запах. Та є способи, як зробити так, щоб під час прання затхлий запах зник зовсім і більше вас не турбував.

1. Оцет

Під час прання потрібно склянку оцту залити у відсік для прального порошку в машинці, туди ж додати миючий засіб і так випрати постільну білизну.

Проте у такого способу є одне "але": після того, як ви виперете постільну білизну, її доведеться довго сушити на вулиці, щоб вивітрився запах оцту. Тому перед використанням такої поради спершу зважте усі "за" і "проти".

2. Харчова сода

Такий спосіб допоможе не лише прибрати затхлий запах з постільної білизни, а й впоратися з застарілими плямами. Соду засипаємо перед пранням у відсік для прального порошку. Після прання варто увімкнути режим додаткового полоскання, щоб повністю виполоскати залишки соди.

Секрет досвідчених господинь! Як зварити буряк лише за 5 хвилин

п’ятниця, 10 травень 2024, 8:07

Балувати своїх домочадців оселедцем під шубою та іншими салатами, до складу яких входить варений буряк можна набагато частіше. Справа в тому, що коренеплід необов’язково варити по кілька годин на плиті. Досвідчені господині розкрили секрет приготування...

Оцінять всі! Як приготувати соус до шашликів, щоб було вдвічі смачніше

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:12

Магазинний кетчуп для шашликів можете взяти з собою на природу, але й домашній соус не забудьте приготувати. За цим рецептом це швидко, а ще він вам сподобається більше, ніж готовий кетчуп. Для приготування вам потрібні наступні компоненти:. Навіть роз...