Буде така смакота! Сосиска в тісті - простий рецепт, який варто взяти на замітку

Історія сосиски в тісті сягає корінням у Німеччину XIX століття. Цю страву називали сосиска в нічній сорочці. Пізніше вона стала популярною в Англії, де отримала назву поросята в ковдрі, передають Патріоти України.

У США ця страва стала основою для хот-дога і спочатку в перекладі означала «такса» через довгу форму. Сьогодні сосиска в тісті популярна в багатьох країнах світу. Тісто може бути різним.

- Це дуже простий і вдалий рецепт, — каже Елла Іванова.

Сосиска в тісті
Для тіста
  • 250 г теплого молока
  • 7 г сухих дріжджів
  • Пів чайної ложки солі
  • 1−2 столові ложки цукру
  • 2 яйця
  • 50 г вершкового масла
  • 500−600 г борошна
  • Сосиски — 12 шт.
Для змащення тіста
  • 1 жовток
  • 1 столова ложка молока

Замішуємо тісто, з'єднавши молоко, дріжджі, сіль, цукор, яйця, розтоплене вершкове масло і борошно. Залишивши в теплому місці, через пів години робимо обминку. І ще раз даємо добре підійти в теплому місці, накривши тісто рушником. Розкатуємо. Нарізаємо на смужки. Формуємо сосиски в тісті, даємо підійти протягом 20−25 хвилин. Змащуємо жовтком з молоком. Випікаємо при 180 градусах приблизно 15−20 хвилин. І смачного!

Не робіть помилок! Через цю популярну зачіску може випадати волосся

четвер, 13 листопад 2025, 12:45

Популярний модний аксесуар - шпилька-кіготь (крабик) - може бути причиною випадіння волосся і навіть алопеції у жінок. Провідна трихологиня Рейчел Валентайн заявила, що часте використання цих затискачів призводить до того, що жінки скаржаться на відсту...

Це варто знати всім! ТОП-5 приладів, які ніколи не можна вмикати в подовжувач

четвер, 13 листопад 2025, 12:15

Подовжувачі використовуються у кожному домі, але, за словами експерта з енергетики Гордона Волліса з Your NRG, ніколи не треба підключати до них потужні пристрої, яким би зручним це не здавалося. Про це пише Express, передають Патріоти України. «Подовж...