Буде така смакота! Сосиска в тісті - простий рецепт, який варто взяти на замітку

Історія сосиски в тісті сягає корінням у Німеччину XIX століття. Цю страву називали сосиска в нічній сорочці. Пізніше вона стала популярною в Англії, де отримала назву поросята в ковдрі, передають Патріоти України.

У США ця страва стала основою для хот-дога і спочатку в перекладі означала «такса» через довгу форму. Сьогодні сосиска в тісті популярна в багатьох країнах світу. Тісто може бути різним.

- Це дуже простий і вдалий рецепт, — каже Елла Іванова.

Сосиска в тісті
Для тіста
  • 250 г теплого молока
  • 7 г сухих дріжджів
  • Пів чайної ложки солі
  • 1−2 столові ложки цукру
  • 2 яйця
  • 50 г вершкового масла
  • 500−600 г борошна
  • Сосиски — 12 шт.
Для змащення тіста
  • 1 жовток
  • 1 столова ложка молока

Замішуємо тісто, з'єднавши молоко, дріжджі, сіль, цукор, яйця, розтоплене вершкове масло і борошно. Залишивши в теплому місці, через пів години робимо обминку. І ще раз даємо добре підійти в теплому місці, накривши тісто рушником. Розкатуємо. Нарізаємо на смужки. Формуємо сосиски в тісті, даємо підійти протягом 20−25 хвилин. Змащуємо жовтком з молоком. Випікаємо при 180 градусах приблизно 15−20 хвилин. І смачного!

А ви це знали? Чому категорично не можна засинати з увімкненим телевізором

неділя, 28 грудень 2025, 23:10

Дуже часто перегляд телепередач або серіалів - один із найпопулярніших видів вечірнього відпочинку. Заснути досить легко. Про це пише видання Starsinsider, передають Патріоти України. Якщо таке відбувається часто, поступово формується вечірній ритуал, ...

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...