Буде тільки гірше! Названо напої, від яких краще відмовитися у літню спеку

Цього літа синоптики прогнозують значну спеку в багатьох регіонах світу, включаючи Україну. У таких умовах особливо важливо підтримувати належний рівень гідратації, адже наш організм витрачає більше рідини для охолодження, передають Патріоти України.

Проте дуже важливо стежити за тим, що саме ви п'єте у спеку. Оскільки деякі напої можуть лише погіршити стан організму і навіть сприяти зневодненню. OBOZ.UA зібрав список напоїв, яких краще не вживати влітку.

1. Алкоголь

Алкогольні напої, такі як пиво, вино і коктейлі, можуть спричинити зневоднення, оскільки алкоголь діє як діуретик. Вони також можуть підвищити ризик теплового удару, особливо якщо ви перебуваєте на сонці.

2. Кофеїнові напої

Кава, чай і енергетичні напої, які містять кофеїн, також можуть сприяти зневодненню. Кофеїн має сечогінну дію, що змушує організм втрачати більше рідини.

3. Солодкі газовані напої

Газовані напої, що містять велику кількість цукру, можуть викликати швидке підвищення рівня глюкози в крові, що згодом призведе до зниження енергії і навіть головного болю. Вони також не забезпечують організм необхідною гідратацією.

4. Соки з високим вмістом цукру

Хоча фруктові соки можуть здаватися здоровим вибором, багато з них містять доданий цукор, що знижує їхню корисність. Вони також можуть сприяти зневодненню, якщо споживаються у великих кількостях без додаткового прийому води.

5. Спортивні напої

Спортивні напої можуть бути корисними після інтенсивних фізичних навантажень, але вони часто містять багато цукру і натрію. Їх варто споживати обережно і в помірних кількостях. Якщо ви не займаєтеся інтенсивними фізичними вправами, вода зазвичай є найкращим варіантом.

6. Молочні коктейлі та напої

Молочні коктейлі і напої на основі вершків також не бажано вживати у спеку. Вони будуть погано перетравлюватися в жарку погоду та можуть викликати розладу травлення. Вони також можуть містити багато калорій і цукру, що не сприяє здоровій гідратації.

Допомагають схуднути! Які продукти розганяють метаболізм - їх рекомендовано їсти щодня

понеділок, 8 липень 2024, 20:35

Яка їжа не лише смачна, а й дуже корисна для фігури: повний список, передають Патріоти України. Якщо ви втомилися обмежувати себе в їжі, вчені рекомендують ці види продуктів, які не лише не шкодять фігурі, а й допомагають швидше схуднути. Їх рекомендов...

Доступні всім! ТОП-6 трав, які варто вживати для підтримки вашого здоров’я

понеділок, 8 липень 2024, 19:56

Цілющі трави, інакше називають лікарськими рослинами, збирають у дикій природі або спеціально вирощують через їхню лікувальну цінність, передають Патріоти України. На сторінці ElevateMindHQ вийшло відео про звичні нам трави, вживання яких принесе неаби...