Будете мати ідеальну фігуру! Що їсти ввечері, щоб схуднути

Щоб схуднути, вечеря має бути легкою, збалансованою та низькокалорійною, але ситною, щоб уникнути нічних перекусів. Ось кілька хороших варіантів, передають Патріоти України.

Що їсти ввечері для схуднення:

  1. Білкова їжа (приглушує відчуття голоду та сприяє спалюванню жиру):
    • Куряче філе, індичка або риба (відварена, запечена, на грилі).
    • Яєчні білки або омлет.
    • Нежирний сир або грецький йогурт.
    • Тофу або бобові (якщо ви на рослинному харчуванні).
  2. Овочі (клітковина допомагає травленню та дає ситість):
    • Салат зі свіжих овочів (огірки, помідори, зелень, капуста).
    • Тушковані або запечені овочі (броколі, кабачки, перець, баклажан).
  3. Корисні жири (допомагають засвоювати вітаміни та зберігати баланс гормонів):
    • Авокадо (не більше ½ шт.).
    • Жменя горіхів або ложка насіння.
    • Ложка оливкової або лляної олії в салат.
  4. Низьковуглеводні гарніри (якщо дуже хочеться щось ситніше):
    • Кіноа, булгур, гречка (до 50 г в сухому вигляді).
    • Пюре з цвітної капусти або гарбуза.

Чого краще уникати ввечері:

  • Фастфуд, смажене, жирне м’ясо.
  • Борошняні вироби, білий хліб.
  • Картопля, рис (особливо білий).
  • Солодощі та фрукти (через високий вміст цукру).
  • Алкоголь та солодкі напої.

Ідеальні варіанти вечері:

  • Запечена риба з овочами.
  • Омлет із зеленню.
  • Грецький йогурт + горіхи.
  • Куряче філе + салат.
  • Тушковані овочі + кіноа.

Якщо перед сном відчуваєте голод, можна випити склянку кефіру або трав'яного чаю.

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...

А ви це знали? Чому потрібно обов'язково додати оселедець у свій раціон

середа, 17 грудень 2025, 8:50

Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...