Будете збирати урожай відрами! Просто приготуйте цей диво-настій для огірків - ефект приголомшить

При ідеальному догляді огірки ростуть швидше, ніж помідори. За умови, що вони отримують достатньо тепла, води та необхідних поживних речовин. Яких мінералів рослини потребують додатково в період цвітіння і чим слід їх удобрювати, розповіли автори видання gartenjournal.net, передають Патріоти України.

Удобрювати огірки потрібно при посадці, під час росту та цвітіння. Використовуйте гній, комплексні добрива й домашній рідкий перегній з кропиви. Під час цвітіння зверніть увагу на потребу в магнії та мікроелементах і уникайте добрив, що містять надлишок азоту або хлору.

Також молоді рослини огірків мріють про пухкий, багатий на гумус ґрунт з рН від 6,5 до 7 і гній. Зробіть основне підживлення перепрілим гноєм: 1 кг на квадратний метр (плюс азот, фосфор і калій). Основне підживлення без гною — це 30 грамів комплексного добрива на квадратний метр (плюс рогова стружка та рогове борошно).

Огірки потребують багато добрив, щоб забезпечити розвиток великої кількості здорових плодів до збору врожаю. Позакореневе підживлення домашнім кропив'яним рідким перегноєм підтримує огірки в період росту мінералами та захищає від небезпечних шкідників. Просто обприскайте листя огірків навколо кропив'яним рідким перегноєм. Рідкий перегній з кропиви легко зробити самостійно. Наріжте 1 кілограм кропиви на невеликі шматочки. Додайте 10 літрів води. Залиште настоюватися на 2−3 тижні. Поставте кропив'яний рідкий перегній на сонячне місце в саду та щодня перемішуйте. Через 2−3 тижні процідіть суміш через сито. Розведіть рідкий перегній водою у співвідношенні 1:10 і поливайте та обприскуйте рослини огірків раз на тиждень.

У період цвітіння рослини огірків потребують магнію та мікроелементів. Крім того, розпушіть ґрунт і внесіть трохи кам'яного борошна. Через деякий час ви побачите позитивний ефект у вигляді пишного плодоношення. Якщо ви внесете занадто багато добрив до початку плодоношення, то отримаєте кущисті рослини з пишним листям, але мало плодів. Якщо ви не використовуєте добрива з повільним вивільненням, додавайте рідкі добрива кожні 2 тижні під час поливу огірків. Коли огірки зацвітуть і дадуть перші плоди, підживлюйте їх щотижня.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...