Будьте із ними обережні: ТОП-5 продуктів, які часто псуються раніше, ніж вказано на пакуванні

Кожна господиня не раз стикалася із ситуацією, що той чи інший продукт покривався пліснявою або почав погано пахнути. Це може статися не тільки з фруктами та овочами, які псуються через неправильний режим зберігання, але й з іншими продуктами. Патріоти України пропонують вашій увазі добірку з переліком популярних товарів, які можуть втратити свої корисні якості та смак навіть швидше, ніж закінчиться термін придатності, який вказаний на упаковці.

Молоко

Багато хто з нас не раз стикався із ситуацією, коли молоко скисало – при цьому ще до дати закінчення терміну придатності на упаковці. Особливо це характерно для спекотної пори року. Справа в тому, що молочнокислі бактерії починають активніше розмножуватися за температури від +25°С. Це може відбуватися ще й тому, що не дотримано елементарних санітарних норм під час збирання молока, транспортування та розвантаження. Тому за свіжістю молока та молочних продуктів необхідно особливо ретельно стежити влітку.

М'які сорти сирів

М'які сорти сирів, а саме: брі, камамбер, дор блю, фета, моцарелла, сулугуні, рікотта, горгонзола - досить примхливі при зберіганні та псуються навіть у холодильнику. Якщо ви не дотрималися правильного температурного режиму, вже на другий день на такому сирі може з'явитися липкий наліт, а його запах зіпсується.

Морепродукти

Багато хто з нас любить морепродукти, проте за їхньою свіжістю необхідно ретельно стежити. Найбільш вибагливі серед них – устриці та креветки. Оскільки ці продукти схильні до впливу бактерій, то у свіжому вигляді їх можна зберігати не більше 3-х днів. Але й свіжі на перший погляд морепродукти можуть нести небезпеку. Справа в тому, що мідії та устриці фільтрують воду, в якій знаходяться, затримуючи всередині токсичні речовини, важкі метали та шкідливі мікроорганізми. Виробники повинні витримувати їх у чистій воді, але не всі це роблять.

Фарш

Ще один продукт, який може зіпсуватися ще до закінчення терміну придатності, – це м'ясний та рибний фарш. Найкраще, звичайно, робити його самостійно, але якщо ви купили готовий фарш у магазині, у жодному разі не відкладайте приготування страв з нього в довгу скриньку. М'ясний фарш можна зберігати у холодильнику трохи більше 12 годин за нормальної температури +4°С, а рибний – трохи більше 6 годин.

Десерти

Різні торти та тістечка також належать до категорії продуктів, які можуть зіпсуватися дуже швидко при неправильному зберіганні. Справа в тому, що у складі багатьох кремів – сирі яйця та молочні продукти, які значно зменшують термін придатності, якщо це, звичайно, натуральний продукт без величезної кількості консервантів.


Джерело: Апостроф

Краща, ніж магазинна! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 2 травень 2024, 11:13

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт - ваша знахідка. Пів години - і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...