Будьте обережні! Найнебезпечніший продукт харчування з магазину

Через часте вживання цього продукту може статися рак шлунку.

Серед безлічі продукції в магазині саме ковбаса може викликати виникнення онкологічного захворювання. Через часте вживання цього продукту може статися рак шлунку, передають Патріоти України з посиланням на FaceNews.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що ковбаса - це канцероген. З тих пір це офіційно відомо. Інші ковбасні вироби - не виняток.

Іноді ви можете придбати цей продукт, але намагайтеся робити це вкрай рідко. Пам'ятайте, що її постійне вживання небезпечно для здоров'я через високий вміст трансжирів.

У будь-яких ковбасних виробах обов'язково присутні нітрити, бо без них виробництво ковбаси неможливо в принципі. Виготовлена без застосування нітритів ковбаса буде небезпечною через можливості розвитку в ній збудника ботулізму.

З усіх видів ковбас найбільш небезпечні копчені, напівкопчені, варено-копчені ковбаси і м'ясні гастрономічні вироби, бо, крім нітритів, вони містять також канцерогенні сполуки з групи поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАУ), які утворюються при термічному розкладанні (піролізі) деревини, використовуваної при копченні. Найбільш відоме з'єднання з цієї групи - бенз(а)пірен.

Коти чи собаки? Вибір домашнього улюбленця багато про що говорить - навіть про рівень інтелекту

неділя, 17 серпень 2025, 17:12

Психолог Деніз Гуастелло з Університету Керролла у Вісконсині проаналізувала поведінкові характеристики 600 учасників і дійшла висновку, що власники котів демонструють більш розвинене абстрактне мислення, креативність та самостійність. Вони також відзн...

Що їдять довгожителі? Продукт, який реально продовжує життя

неділя, 17 серпень 2025, 17:10

Людство століттями шукає секрет довголіття. Дослідження людей, які прожили понад 100 років, показують: ключова роль у цьому належить здоровому харчуванню, передають Патріоти України. Вчені виділили так звані «блакитні зони» — регіони світу, де люди жив...