Будьте обережні! Найнебезпечніший продукт харчування з магазину

Через часте вживання цього продукту може статися рак шлунку.

Серед безлічі продукції в магазині саме ковбаса може викликати виникнення онкологічного захворювання. Через часте вживання цього продукту може статися рак шлунку, передають Патріоти України з посиланням на FaceNews.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що ковбаса - це канцероген. З тих пір це офіційно відомо. Інші ковбасні вироби - не виняток.

Іноді ви можете придбати цей продукт, але намагайтеся робити це вкрай рідко. Пам'ятайте, що її постійне вживання небезпечно для здоров'я через високий вміст трансжирів.

У будь-яких ковбасних виробах обов'язково присутні нітрити, бо без них виробництво ковбаси неможливо в принципі. Виготовлена без застосування нітритів ковбаса буде небезпечною через можливості розвитку в ній збудника ботулізму.

З усіх видів ковбас найбільш небезпечні копчені, напівкопчені, варено-копчені ковбаси і м'ясні гастрономічні вироби, бо, крім нітритів, вони містять також канцерогенні сполуки з групи поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАУ), які утворюються при термічному розкладанні (піролізі) деревини, використовуваної при копченні. Найбільш відоме з'єднання з цієї групи - бенз(а)пірен.

Варто знати! ТОП-5 фруктів та овочів, які є небезпечними для собак

вівторок, 20 травень 2025, 8:33

Собаки — це наші вірні компаньйони та повноцінні члени сім’ї, а тому, господарям важливо уважно дбати про їхню безпеку. Це особливо це важливо, оскільки деяка повсякденна їжа може бути небезпечною для їх здоров'я, передають Патріоти України. В Daily Ex...

Народні прикмети на 20 травня. Українці традиційно цього дня обережно поводились з ножами та іншими гострими предметами

вівторок, 20 травень 2025, 7:05

20 травня за новим стилем (2 червня за старим) вшановують пам'ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія. За юліанським календарем згадують явлення в небі Хреста Господнього в Єрусалимі. . 20 травня наші предки займалися посівом огірків. Для цієї сп...