Будьте обережні! Лікарі назвали незвичайну ознаку зловживання кавою

Надмірне вживання кави може привести до сильного зневоднення організму. А це швидко проявляється в порушеннях голосового апарату. Медики назвали незвичайну ознаку зловживання кавою, передають Патріоти України.

Кава дуже корисний напій і володіє багатьма корисними властивостями. Знижує ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона, полегшує головні болі, стимулює нервову і серцеву системи та навіть запобігає захворюванням печінки.

Однак надмірне вживання кави може викликати сильне зневоднення і позбавити природного змащування. І першою ознакою стає зміна голосу.

Доктор Пол Брайсон з Клівлендського центру голосу стверджує, що зловживання кофеїном призводить до напруги голосу і зв'язок.

"Надмірне споживання кофеїну може призводити до зневоднення організму. Потенційно це підсушує голосовий апарат, який природним чином виділяє мастило. Його брак знижує вібрацію", - пояснив доктор.

Першими симптомами голосового перенапруження, на які потрібно звернути увагу – це біль в горлі, дискомфорт при розмові, зниженні висоти звуку, втрата вокального діапазону, відчуття першіння в горлі, бажання прокашлятися або прочистити горло, а також поява різкого або хрипкого голосу.

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...