Будьте обережні! Науковці розповіли, коли кава перетворюється на отруту

Любителям кави не варто переживати про своє захоплення, але важливо пам'ятати міру.

Вчені з Університету Південної Австралії проаналізували дані 347 077 пацієнтів у віці від 37 до 73 років. Серед них були і люди з специфічним геном CYP1А2, завдяки якому кофеїн в організмі метаболізується швидше. Дослідження показало, що вживання шести і більше чашок кави в день підвищує ризик інфаркту на 22% в порівнянні з більш помірним прийомом - до двох чашок. При цьому люди з вищеописаним геном ризикують точно так же, і їм не варто зловживати кавою, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Підвищений рівень кофеїну в крові сприяє підвищенню тиску, що є фактором ризику при проблемах із серцем. Багато хто знає, що якщо зловживати кавою, то можна відчути нервове збудження, тремтіння і навіть нудоту: кофеїн допомагає тілу працювати швидше і активніше, але за це доводиться розплачуватися.
Цікавий і ще один висновок: ті, хто взагалі не п'є кави або замінює його декафом, також ризикують отримати проблеми з серцем (ризик підвищений на 11% і 7% в порівнянні з тими, хто вживає одну-дві чашки): справа в тому, що в каві є одним із значних джерел антиоксидантів.
Таким чином, фахівці дозволили пити каву, але просили не захоплюватися.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...