Вчені з Університету Південної Австралії проаналізували дані 347 077 пацієнтів у віці від 37 до 73 років. Серед них були і люди з специфічним геном CYP1А2, завдяки якому кофеїн в організмі метаболізується швидше. Дослідження показало, що вживання шести і більше чашок кави в день підвищує ризик інфаркту на 22% в порівнянні з більш помірним прийомом - до двох чашок. При цьому люди з вищеописаним геном ризикують точно так же, і їм не варто зловживати кавою, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
На полицях українських супермаркетів можна знайти чимало видів риби - замороженої, копченої, солоної. Але мало хто знає, що деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яка риба може бути справжньою отрутою...
Холодильник відіграє ключову роль у щоденному побуті, адже саме в ньому зберігаються продукти, термін придатності яких завдяки належним умовам значно подовжується. Щоб прилад залишався ефективним і надійним, він потребує регулярного та дбайливого догля...