Будьте обережні в умовах блекаутів! ТОП-5 продуктів, які псуються першими без холодильника та стають небезпечними

Продукти без холодильника та електроенергії дуже швидко псуються, особливо риба, молочні продукти. Але є продукти, які можуть залишатися дуже довго безпечними і без холодильника, наприклад, сало, овочі, якщо їх правильно зберігати, наприклад, у каструлі в темному, прохолодному місці, передають Патріоти України

1. Риба та морепродукти

Риба є дуже цінним та необхідним продуктом у раціоні кожного, фахівці рекомендують їсти її не менше 2-3 разів на тиждень. Але, дуже важливо – вибирати свіжу рибу, тому що вона ще є дуже небезпечним продуктом, якщо вона зіпсована. Тому якщо риба зберігається не в холодильнику – негайно її викиньте, щоб не отруїтися

2. Молочні продукти

Молочні продукти також дуже корисні і необхідні для організму, особливо – сир, в якому необхідний для організму кальцій. Зберігати молочні продукти потрібно виключно в холодильнику, тому що вони дуже швидко псуються та стають небезпечними.

3. М'ясо

М'ясо без холодильника також може швидко зіпсуватися і стати небезпечним. Його краще за все посолити, замотати в тканину і перекласти в каструлю й зберігати в прохолодному місці, але не більше 3-5 днів. Сало може зберігатися довше

4. Яйця

Яйця також можуть швидше зіпсуватись без холодильника, ніж у ньому. Сирі можна зберігати 25 днів, це для столових яєць при температурі від 0 до 20 градусів, 7 днів для дієтичних яєць за тієї ж температури і 90 днів для яєць, що зберігаються при температурі від – 2 до 0 градусів.

5. Готова їжа

Готові страви краще відразу з'їсти після вимкнення електроенергії або викинути. Тому що ймовірність отруїтися готовою їжею, яка не зберігається в потрібних умовах, дуже висока.

Найкращі салати з буряка, які покращать роботу вашого мозку, серця і судин

вівторок, 3 жовтень 2023, 14:12

Салати з сирого буряка стимулюють мозкову активність і є відмінним засобом для профілактики серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України. Найпривабливіше в бурякових салатах – це їх універсальність. Ви завжди можете замінити один інгредієн...

Фактор, про який забувають кулінари: Чому пліснявіє варення в банках

вівторок, 3 жовтень 2023, 11:12

Смачне варення - улюблена заготівля багатьох. Взимку так чудово відкрити баночку і поласувати разом з тоненькими млинцями або просто з хлібом, передають Патріоти України. Але кожен хоч раз стикався з такою проблемою, як цвіль у варення. Не всі одразу ...