Будьте здорові! Науковці назвали сухофрукт, який уповільнює старіння

Лікарі наголосили, що сушені сливи можуть сповільнити втрату кісткової тканини при старінні.

Медичні фахівці зі штату Флорида (США) провели дослідження, в результаті якого прийшли до висновку, що чорнослив здатний продовжити молодість, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Видання представило увазі читачів огляд 24 досліджень, які проводились в 2017 році. Результати підтвердили позитивний вплив сухофруктів на організм людини.
Крім того, лікарі зацікавилися показниками здоров'я 236 жінок в період менопаузи. Представниці прекрасної статі були розділені на дві групи і повинні були вживати 100 г чорносливу і 100 грам сушених яблук щодня протягом року.
В рамках роботи проводилося сканування кісток через 3, 6 і 12 місяців. В результаті з'ясувалося, що у жінок, які вживали сушені сливи, мінеральна щільність кісткової тканини була більше, ніж у учасниць з іншої групи.
Професор Бахрам Арджманді зазначив, що за останні десятиліття чорнослив став самим вітамінним продуктом. Його дуже давно використовують в лікувальних цілях. У продукті міститься нікотинова кислота, гамма-токоферол, альфа-токоферол, фолієва і аскорбінова кислота, бета-каротин, рослинна клітковина, фруктоза, сахароза, глюкоза, рибофлавін. Сухофрукт містить також велику кількість калію, магнію, кремнію, кальцію, натрію, фосфору, йоду, заліза, міді, молібдену, цинку і багатьох інших елементів.

Сушена слива дозволяє зберегти здоров'я кісток, адже утримує їх щільність. Експерт називає роботу сухофруктів синергетичної, необхідної для запобігання втрати мінералів в кісткових тканинах. Останнє може стати причиною остеопорозу.

Чотири причини перестати їсти консервований тунець

середа, 24 грудень 2025, 6:13

Консервований тунець часто вважають зручним і корисним перекусом: він багатий на білок, відносно низькокалорійний і добре підходить для салатів. Проте фахівці попереджають, що вживати його регулярно небажано. У деяких випадках цей продукт краще суттєво...

Чому ви все ще голодні після їжі? Сім ймовірних причин

середа, 24 грудень 2025, 5:40

Ваші порції можуть бути збалансованими неправильно - бракує білка, складних вуглеводів, корисних жирів або клітковини. Маленькі порції призводять до швидкого голоду, передають Патріоти України. Вода наповнює шлунок і пригнічує відчуття голоду. Часто ми...