Будьте здорові! Науковці назвали сухофрукт, який уповільнює старіння

Лікарі наголосили, що сушені сливи можуть сповільнити втрату кісткової тканини при старінні.

Медичні фахівці зі штату Флорида (США) провели дослідження, в результаті якого прийшли до висновку, що чорнослив здатний продовжити молодість, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Видання представило увазі читачів огляд 24 досліджень, які проводились в 2017 році. Результати підтвердили позитивний вплив сухофруктів на організм людини.
Крім того, лікарі зацікавилися показниками здоров'я 236 жінок в період менопаузи. Представниці прекрасної статі були розділені на дві групи і повинні були вживати 100 г чорносливу і 100 грам сушених яблук щодня протягом року.
В рамках роботи проводилося сканування кісток через 3, 6 і 12 місяців. В результаті з'ясувалося, що у жінок, які вживали сушені сливи, мінеральна щільність кісткової тканини була більше, ніж у учасниць з іншої групи.
Професор Бахрам Арджманді зазначив, що за останні десятиліття чорнослив став самим вітамінним продуктом. Його дуже давно використовують в лікувальних цілях. У продукті міститься нікотинова кислота, гамма-токоферол, альфа-токоферол, фолієва і аскорбінова кислота, бета-каротин, рослинна клітковина, фруктоза, сахароза, глюкоза, рибофлавін. Сухофрукт містить також велику кількість калію, магнію, кремнію, кальцію, натрію, фосфору, йоду, заліза, міді, молібдену, цинку і багатьох інших елементів.

Сушена слива дозволяє зберегти здоров'я кісток, адже утримує їх щільність. Експерт називає роботу сухофруктів синергетичної, необхідної для запобігання втрати мінералів в кісткових тканинах. Останнє може стати причиною остеопорозу.

Це може здивувати! ТОП- 8 здорових продуктів, які можуть бути токсичними

п’ятниця, 31 січень 2025, 18:50

Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...