Будьте здорові! Названо трійку найгірших продуктів для здоров'я серця

У трійку найнебезпечніших для серця продуктів входять ковбасні вироби.

Здорове харчування для серця так само важливе, як і відмова від продуктів, шкідливих для нього. Інгредієнти, такі як трансжири, швидкі вуглеводи та цукор, можуть збільшити ризик серцевих захворювань та інших серцевих проблем. Причому міститися вони можуть в поширених і улюблених продуктах. У трійку найнебезпечніших для серця продуктів входять ковбасні вироби. Оброблене м'ясо - один з найгірших продуктів для серця через велику кількість насичених жирів. Насичені жири підвищують рівень "поганого" холестерину. Дослідження, опубліковане в цьому році в JAMA Internal Medicine, виявило зв'язок між червоним і обробленим м'ясом і більш високим ризиком серцевих захворювань і смерті, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Далі йдуть газована вода і соки. Багато хто пов'язує високий рівень тригліцеридів (тип жиру, що циркулює в крові) з продуктами з високим вмістом жирів. Однак солодощі можуть також його підвищувати.

15-річне дослідження, представлене в JAMA Internal Medicine, показало, що люди, у яких 25% щоденних калорій припадало на цукор, більш ніж вдвічі частіше помирали від серцевих захворювань, ніж ті, у кого цей показник був нижче 10%.

Замикають трійку консерви. Деякі консервовані супи та овочі містять багато натрію та жиру, що робить їх поганим вибором для здоров'я серця. Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити щоденне споживання натрію до 2300 мг в день. Ідеальна межа становить 1500 мг для більшості дорослих, особливо для людей з підвищеним кров'яним тиском.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...