Будьте здорові! Медики розповіли, як діє "Валідол" на серце і судини людини

«Валідол» є одним з найпопулярніших медикаментозних препаратів серед тих, хто має проблеми з серцево-судинною системою, але не всі знають, як даний засіб діє на органи.

Лікарі вважають, що не можна пити «Валідол», і називають його цукеркою, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Фахівці заявляють, що вже в багатьох країнах «Валідол» не продається як медикаментозний засіб від болю в серці. Серцева біль з'являється, коли відбувається різкий спазм м'язів, причиною якого є звуження судин. З'являється перешкода для надходження достатньої кількості крові в серце, і в цей момент людині необхідна допомога. Якщо спазм не відкинеш протягом сорока хвилин, то кров перестане надходити до серця і даний м'яз почне гинути. У цей момент починає розвиватися інфаркт міокарда.

У складі «Валідолу» знаходиться ментол і екстракт валеріани. Ментол використовується для того, щоб надати м'ятний смак цукерок або жувальної гумки. А валеріана здатна знизити рівень стресу в організмі і приводить в норму нервову систему людини. Жоден з інгредієнтів складу не знімає спазм судин і не покращує кровообіг, тому його вживання може тільки змастити клінічну картину захворювання.

  • Що необхідно робити при появі болю в серц
Існують препарати, які дійсно допомагають при серцевих болях. Найпоширенішим засобом є нітрогліцерин. Даний препарат здатний розширювати судини і знімати спазми, що призводить до відновлення кровотоку в серцево-судинній системі.
При серцевих болях саме цей препарат необхідно приймати у першу чергу, одну його таблетку потрібно покласти під язик на 10-15 хвилин. Якщо ніякої дії препарат не справив, то треба негайно викликати швидку допомогу.
Існує думка, що «Валідол» також необхідно приймати після вживання нітратів, так як він знімає головний біль, але при серцевих болях даний препарат не може принести ніякої користі. «Валідол» можна приймати під час тривалих поїздок на транспорті, так як він знижує симптоми морської хвороби. Також «Валідол» може знизити рівень стресу, тому його можна вживати замість сильних заспокійливих препаратів, або перед сном для запобігання проблем із засипанням.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...