З огляду на поширеність захворювань вен і судин (варикозу, флебіту, тромбофлебіту) серед чоловіків та жінок, лікар-флеболог і судинний хірург порадив включити в раціон ряд продуктів, які сприяють поліпшенню кровообігу і допомагають зміцнити стінки вен і судин, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
"Важливо їсти їжу, яка багата вітамінами А, С, Е, калієм, магнієм, фосфором, кальцієм", - зазначив лікар, порекомендувавши їсти каші, цитрусові, зелені овочі.
Любителям солодкого фахівець порадив їсти в помірній кількості сухофрукти, ягоди та цукати.
Також необхідно пити достатню кількість води - вона допомагає знизити в'язкість крові і зменшити ризик появи тромбів.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...