З огляду на поширеність захворювань вен і судин (варикозу, флебіту, тромбофлебіту) серед чоловіків та жінок, лікар-флеболог і судинний хірург порадив включити в раціон ряд продуктів, які сприяють поліпшенню кровообігу і допомагають зміцнити стінки вен і судин, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
"Важливо їсти їжу, яка багата вітамінами А, С, Е, калієм, магнієм, фосфором, кальцієм", - зазначив лікар, порекомендувавши їсти каші, цитрусові, зелені овочі.
Любителям солодкого фахівець порадив їсти в помірній кількості сухофрукти, ягоди та цукати.
Також необхідно пити достатню кількість води - вона допомагає знизити в'язкість крові і зменшити ризик появи тромбів.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...