Будьте здорові! Медики зробили жінкам важливе застереження

Незважаючи на те, що напій з суміші солодкого лайма, груш і кокосової води добре допомагає позбутися від похмілля на свята, в цілому напої, що містять цукор, збільшують ризик хвороб серця у жінок на 20%.

До такого висновку прийшли вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, що опублікували статтю в Journal of American Heart Association, передають Патріоти України.

В ході спостережень було встановлено, що жінки, які щодня випивають один або більше калорійних безалкогольних напоїв, що містять цукор, на 20% частіше стикаються з серцево-судинними захворюваннями, в порівнянні з ровесницями, які не вживали ці напої.

Варто відзначити, що дане дослідження було спостережливим, воно не довело існування причини і слідства. У ньому взяли участь понад 106 000 жінок із середнім віком в 52 роки. При вживанні солодких напоїв щодня ймовірність потреби в проведенні різного роду судинних процедур на зразок ангіопластики на закупорених артеріях збільшувалася на 26%, а ризик інсульту зростав на 21%, якщо порівнювати з жінками, які вкрай рідко пили напої з цукром або не вживали їх зовсім.

У зв'язку з цим автори дослідження закликають не поглинати в день доданих цукрів обсягом понад 100 калорій, що становить еквівалент 6 чайних ложок цукру. Щодо чоловіків, то їм рекомендується обмежитися 150 калоріями або 9 чайними ложками цукру в день для того, щоб захистити серцево-судинну систему. Мова про всі солодкі напої, а не лише про цукор в чаї та каві.

Ви бачите цього хижака? Сніжний барс ховається на фото - знайти його можуть лише найуважніші

вівторок, 15 липень 2025, 23:10

На перший погляд здається, що перед вами - звичайний гірський схил. Але уважніше придивіться: на цьому фото заховався сніжний барс, що крадеться до своєї здобичі, передають Патріоти України. Завдяки своїй плямистій сірій шерсті з білим животом, "привид...

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...