Будьте здорові! ТОП-3 маловідомих факти про чорнослив, які переконають не захоплюватися сухофруктом

Користь і шкода чорносливу для організму.

У чорносливі містяться вітаміни А, В, Е і С, тому він є досить корисним продуктом. Але важливо знати, що надмірне вживання цього сухофрукту може бути небезпечним. І в цьому матеріалі ми розповімо вам, чому слід дотримуватися обережності, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Чорнослив корисний для роботи шлунка, також він допомагає нормалізувати тиск і поліпшити стан волосся, шкіри, нігтів і зубів. Але зловживати ним все-таки не варто.

Наприклад, тим людям, які стежать за своєю фігурою або хочуть схуднути, краще не їсти чорнослив або вживати його виключно в невеликих кількостях. Цей сухофрукт є дуже калорійним, тому, якщо його їсти великими порціями, він запросто може перешкодити вам скинути зайві кілограми.

Також чорнослив не рекомендують додавати в раціон людям з деякими захворюваннями: цукровим діабетом, серцевими хворобами, хронічними проблемами зі шлунково-кишковим трактом. Він може спровокувати погіршення стану або прояв нових симптомів.

Не варто захоплюватися чорносливом годуючим мамам, адже він може негативно відбитися на стані малюка. У дитини можуть з'явитися такі проблеми, як розлад шлунка, нудота або порушення апетиту.

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...

Ви будете здивовані! ТОП-17 міфів про кішок, у які варто припинити вірити

четвер, 28 березень 2024, 9:48

Jaw-Dropping Facts відокремили факти від вигадки. Нижче ви знайдете найпоширеніші міфи, які століттями заважають жити цим милим створінням, пише ТСН, передають Патріоти України. Кішки завжди приземляються на лапи . Кішки часто приземляються на лапи, ...