Будуть, як нові! А ви знали, за якої температури потрібно прати подушки

Прати наволочки та постільну білизну потрібно не рідше одного разу на два тижні, але коли справа стосується подушок, експерти рекомендують робити це кожні шість місяців. Як пояснили фахівці, така періодичність важлива для збереження свіжості подушок та знищення пилових кліщів,передають Патріоти України.

Щоб уникнути утворення комків після прання, потрібно дотримуватися кількох порад. Наприклад, фахівці Ringsted Dun попередили, що подушки потрібно прати лише в машинках із завантаженням не менше ніж п'ять кілограмів. Для ковдр цей показник підвищується до семи кілограмів.

Крім того, дуже важлива температура, за якої пруться такі речі. Завжди періть ковдру та подушку при температурі +60°С, щоб вони були чистими, радять експерти. За цієї температури також знищуються пилові кліщі.

При цьому при пранні необхідно обов'язково використовувати м'який пральний порошок і включати додатковий цикл віджиму в кінці, щоб видалити якнайбільше вологи та запобігти утворенню плісняви. Подушки рекомендується прати при щадному режимі, а постільні речі з "ефектом пам'яті" – вручну з дуже м'яким миючим засобом.

Щоб зберегти їхню свіжість між праннями, експерт рекомендує використовувати оцет чи харчову соду. За його словами, кислотність в оцті діє як чудовий засіб проти пилових кліщів. Змішайте трохи оцту з водою і кількома краплями ефірної олії, і ваша подушка довго буде пахнути свіжістю.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...