Дошка на кухні – обов'язковий атрибут. Деревʼяні дошки потребують правильного догляду та ретельної чистки, щоб вони максимально довго залишалися в початковому стані, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Кухар o_gorodnik розповів своїм підписникам, як правильно доглядати за деревʼяними кухонними дошками, щоб вони слугували вам якомога довше.
Після кожного використання ретельно мийте дошку вручну м’яким мийним засобом і теплою водою. Уникайте її занурення у воду, щоб запобігти розбуханню та розтріскуванню деревини.
Одразу після миття витріть дошку чистим рушником і дайте їй просохнути на повітрі. Найкраще ставити дошку вертикально для циркуляції повітря.
Лимон і сіль: для дезінфекції та видалення запахів посипте дошку сіллю грубого помелу, а потім потріть поверхню половинкою лимона. Залиште все на кілька хвилин, змийте теплою водою і висушіть.
Оцет: Періодично протирайте дошку розчином білого оцту, щоб знищити бактерії.
Сода: Для видалення плям і подряпин посипте дошку харчовою содою та потріть вологою губкою або тканиною. Промийте та висушіть її.
Якщо вам необхідно видалити старі плями на етапі натирання дошки сіллю та лимоном, можете посипати ще содою і також потерти лимоном.
Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...
Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...