Будуть як нові! Як видалити сліди іржі зі столових приладів

Іржа з’являється на металевих поверхнях внаслідок дії кисню та постійного попадання води. Тому немає нічого дивного в тому, що рудий наліт іноді з’являється на столових приладах. Причому таке може статися навіть з вилками та ложками, зробленими з нержавіючої сталі, передають Патріоти України.

Подробиці

Достатньо, щоб на оксидному шарі з’явилося найменше пошкодження, і захисна оболонка покривається іржею. Як же врятувати столові прилади, на яких з’являються іржаві плями? Досить скористатися одним овочем, що часто використовується в кулінарії.

Чим протерти ложки, виделки та ножі

Якщо ви помітили негарні рудуваті крапочки на вищезгаданих предметах, то потрібно скористатися цибулею.

Спочатку овоч потрібно розрізати на дві половинки. Після цього треба протерти зрізом цибулі предмет, що покривається іржею. Результат буде, але не одразу. Після виконання процедури потрібно зачекати кілька хвилин. Для посилення та прискорення ефекту ложки, виделки та ножі потрібно заздалегідь посипати цукровим піском.

Чому цибуля справляється з іржею

В овочі містяться сполуки, які розчиняють іржу. Йдеться про органічні кислоти. Завдяки тому, що цибульний сік є джерелом лимонної, яблучної, щавлевої та багатьох інших кислот, ця рідина стає чудовим засобом проти рудих плям.

Жіночий психологічний тест: Тест у картинці визначить вашого ідеального чоловіка

середа, 8 травень 2024, 18:14

Хоч всі жінки зазвичай і перераховують доволі схожий список вимог до потенційного бойфренда, кожній важливіше щось своє. Щоправда, ваші мрії далеко не завжди можуть збігатися з тим, що вам справді необхідно, передають Патріоти України. Деталі. Пропонує...

Психологічний тест! Оберіть, як ви тримаєте чашку - і дізнайтеся усю правду про себе

середа, 8 травень 2024, 17:12

Чи хотіли б ви дізнатися більше про свою особистість? Психологічні тести - цікавий і ефективний спосіб дізнатися про свої найсильніші якості. Пропонуємо тест, який розповість усе про вас завдяки тому, як ви тримаєте чашку з улюбленим напоєм, передають ...