
Огірки - дуже корисний овоч, незважаючи на простоту - в ньому багато вітамінів, а також 92% води. Ці овочі є відмінним варіантом перекусу для тих, хто худне, ще на їх основі можна робити смузі, смачні легкі салати, а також смачно маринувати на зиму, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг
- кориця – 1 паличка
- вода – 1-2 л
- оцет – 3 ст. л.
- часник – 2-3 зуб.
- сіль – 3 ст. л.
- листя чорної смородини – 6 шт.
- листя вишні – 6 шт.
- лавровий лист – 1 шт.
- гвоздика – 2-3 бутона на 1 банку
- кріп – 1 шт. на банку
Спосіб приготування:
- Помийте огірки теплою водою, після – залийте водою на 3-4 години, після закінчення часу зріжте кінчики.
- Простерилизуйте банки невеликого обсягу, на дно покладіть всі спеції, окрім кропу.
- Зверху щільно викладіть підготовлені огірки, поверх огірків покладіть парасольки кропу.
- У сотейнику добре закип'ятіть воду, розчиніть в ній сіль, залийте готовим розсолом огірки.
- Накрийте кришками і залиште так на 10 хвилин, після – злийте з банок розсіл.
- Після – знову закип'ятіть його і знову залийте, залиште так на 10 хвилин, так зробіть ще 2 рази.
- Оцет додайте, коли вже будете в останній раз кип'ятити розсіл, зніміть розсіл з вогню, вилийте оцет і додайте корицю на 10 хвилин, щоб вона добре віддала запах.
- Розлийте по банках розсіл, законсервуйте банки або просто накрийте капроновими кришками.
- Зберігайте в темному, прохолодному місці.
У своєму профілі в Instagram нутриціологиня Світлана Нікітчук розповіла про основні помилки, яких часто припускаються ті, хто бажає влітку схуднути та мати гарний вигляд, передають Патріоти України. Літньої пори на столі з'являється велика кількість се...
Автомобілі з автоматичною трансмісією значно зручніші для водіння, ніж з механікою. Проте, за неправильного використання, вони можуть витрачати більше пального. Експерти стверджують: якщо дотримуватися кількох простих правил, можна зменшити витрати пал...