
Огірки - дуже корисний овоч, незважаючи на простоту - в ньому багато вітамінів, а також 92% води. Ці овочі є відмінним варіантом перекусу для тих, хто худне, ще на їх основі можна робити смузі, смачні легкі салати, а також смачно маринувати на зиму, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг
- кориця – 1 паличка
- вода – 1-2 л
- оцет – 3 ст. л.
- часник – 2-3 зуб.
- сіль – 3 ст. л.
- листя чорної смородини – 6 шт.
- листя вишні – 6 шт.
- лавровий лист – 1 шт.
- гвоздика – 2-3 бутона на 1 банку
- кріп – 1 шт. на банку
Спосіб приготування:
- Помийте огірки теплою водою, після – залийте водою на 3-4 години, після закінчення часу зріжте кінчики.
- Простерилизуйте банки невеликого обсягу, на дно покладіть всі спеції, окрім кропу.
- Зверху щільно викладіть підготовлені огірки, поверх огірків покладіть парасольки кропу.
- У сотейнику добре закип'ятіть воду, розчиніть в ній сіль, залийте готовим розсолом огірки.
- Накрийте кришками і залиште так на 10 хвилин, після – злийте з банок розсіл.
- Після – знову закип'ятіть його і знову залийте, залиште так на 10 хвилин, так зробіть ще 2 рази.
- Оцет додайте, коли вже будете в останній раз кип'ятити розсіл, зніміть розсіл з вогню, вилийте оцет і додайте корицю на 10 хвилин, щоб вона добре віддала запах.
- Розлийте по банках розсіл, законсервуйте банки або просто накрийте капроновими кришками.
- Зберігайте в темному, прохолодному місці.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...