Будуть мати неймовірний смак! Мариновані огірки з корицею на зиму: Незвичайний рецепт

Огірки - дуже корисний овоч, незважаючи на простоту - в ньому багато вітамінів, а також 92% води. Ці овочі є відмінним варіантом перекусу для тих, хто худне, ще на їх основі можна робити смузі, смачні легкі салати, а також смачно маринувати на зиму, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг
  • кориця – 1 паличка
  • вода – 1-2 л
  • оцет – 3 ст. л.
  • часник – 2-3 зуб.
  • сіль – 3 ст. л.
  • листя чорної смородини – 6 шт.
  • листя вишні – 6 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • гвоздика – 2-3 бутона на 1 банку
  • кріп – 1 шт. на банку

Спосіб приготування:

  1. Помийте огірки теплою водою, після – залийте водою на 3-4 години, після закінчення часу зріжте кінчики.
  2. Простерилизуйте банки невеликого обсягу, на дно покладіть всі спеції, окрім кропу.
  3. Зверху щільно викладіть підготовлені огірки, поверх огірків покладіть парасольки кропу.
  4. У сотейнику добре закип'ятіть воду, розчиніть в ній сіль, залийте готовим розсолом огірки.
  5. Накрийте кришками і залиште так на 10 хвилин, після – злийте з банок розсіл.
  6. Після – знову закип'ятіть його і знову залийте, залиште так на 10 хвилин, так зробіть ще 2 рази.
  7. Оцет додайте, коли вже будете в останній раз кип'ятити розсіл, зніміть розсіл з вогню, вилийте оцет і додайте корицю на 10 хвилин, щоб вона добре віддала запах.
  8. Розлийте по банках розсіл, законсервуйте банки або просто накрийте капроновими кришками.
  9. Зберігайте в темному, прохолодному місці.
Джерело: Обозреватель

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...