Будуть ніжними та повітряними! Суддя "МастерШефу" поділилася рецептом лінивих вареників

Ліниві вареники - страва, назва якої говорить сама за себе. Але, незважаючи на всю простоту їх приготування, варто знати, як зробити так, щоб вареники були ніжними, буквально повітряними. На це питання відповідають суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова та її рецепт лінивих вареників, який Патріоти України пропонуювать вашій увазі.

Давайте-но зберемо всі необхідні інгредієнти.

Для приготування лінивих вареників і чорничного соусу нам знадобляться:

  • Сир 9% - 300 гр
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 2 ст. ложки
  • Сіль - щіпка
  • Чорниця (заморожена або свіжа) - 200 гр
  • Мед - 1 ст. ложка
  • Сметана - 1ст. ложка

Покроковий рецепт приготування:

Розімніть сир виделкою до маленьких крупинок, щоб у результаті у вас вийшла пастоподібна маса. Додайте яйця. Потім додайте просіяне борошно та почніть вимішувати тісто руками.

Сформуйте з тіста ковбаску та наріжте кільця по 2 см. Важливо зробити красиву форму, так як далі у вас можуть вийти не найкрасивіші вареники. Додайте в центр вареника ягідку чорниці та сформуйте повноцінний вареник.

Коли вода закипить, додайте вареники у воду та обов'язково перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Після приготування вимкніть плиту та викладіть вареники на тарілку. Для приготування соусу до лінивих вареників потрібно взяти чорницю, сметану та мед. Просто збийте блендером.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...