Будуть ніжними та повітряними! Суддя "МастерШефу" поділилася рецептом лінивих вареників

Ліниві вареники - страва, назва якої говорить сама за себе. Але, незважаючи на всю простоту їх приготування, варто знати, як зробити так, щоб вареники були ніжними, буквально повітряними. На це питання відповідають суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова та її рецепт лінивих вареників, який Патріоти України пропонуювать вашій увазі.

Давайте-но зберемо всі необхідні інгредієнти.

Для приготування лінивих вареників і чорничного соусу нам знадобляться:

  • Сир 9% - 300 гр
  • Яйця - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 2 ст. ложки
  • Сіль - щіпка
  • Чорниця (заморожена або свіжа) - 200 гр
  • Мед - 1 ст. ложка
  • Сметана - 1ст. ложка

Покроковий рецепт приготування:

Розімніть сир виделкою до маленьких крупинок, щоб у результаті у вас вийшла пастоподібна маса. Додайте яйця. Потім додайте просіяне борошно та почніть вимішувати тісто руками.

Сформуйте з тіста ковбаску та наріжте кільця по 2 см. Важливо зробити красиву форму, так як далі у вас можуть вийти не найкрасивіші вареники. Додайте в центр вареника ягідку чорниці та сформуйте повноцінний вареник.

Коли вода закипить, додайте вареники у воду та обов'язково перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Після приготування вимкніть плиту та викладіть вареники на тарілку. Для приготування соусу до лінивих вареників потрібно взяти чорницю, сметану та мед. Просто збийте блендером.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...