Будуть танути у роті! ТОП-5 хитрощів приготування смачних дерунів

Золотисті хрусткі деруни - це чудова ситна українська страва. А ще якщо додати до них зелень і сметану, то частування, взагалі, в рази стане смачнішим і ароматнішим, передають Патріоти України.

Але як готувати картопляні оладки, щоб вони завжди виходили відмінними? Тут треба знати кілька хитрощів, які дозволять дивувати домочадців смачними стравами.

Хитрість 1

Якщо хочеться отримати тонкі і хрумкі деруни, то краще вибирати білі сорти картоплі з малою кількістю крохмалю. Для більш пишних та соковитих драників треба брати жовті сорти.

Хитрість 2

Натирати картоплю треба за допомогою тертки. Блендер використовувати не варто, а інакше вийдуть сухі та жорсткі деруни.

Хитрість 3

Зайву вологу з натертої картоплі слід видалити, але не варто чекати доти, доки вона виділиться у великій кількості.

Хитрість 4

Яйця бажано не додавати в картопляну масу. Це позбавить деруни приємного хрускоту, загубиться легкість.

Хитрість 5

Перед смаження сковороду краще змастити не маслом, а салом. Страва вийде більш рум’яною та апетитною.

Доступний всім! Вчені назвали продукт, який може зменшити ризик деменції

субота, 20 грудень 2025, 12:45

Шведські науковці зафіксували зв’язок між регулярним споживанням жирного сиру та нижчим ризиком розвитку деменції. За результатами довгострокового дослідження, люди, які щодня з’їдали щонайменше 50 грамів сиру з вмістом жиру понад 20%, рідше стикалися ...

Бережіться! Вчені виявили фактори, які пришвидшують "старіння" серця

субота, 20 грудень 2025, 11:49

Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...