Будуть танути у роті! ТОП-5 хитрощів приготування смачних дерунів

Золотисті хрусткі деруни - це чудова ситна українська страва. А ще якщо додати до них зелень і сметану, то частування, взагалі, в рази стане смачнішим і ароматнішим, передають Патріоти України.

Але як готувати картопляні оладки, щоб вони завжди виходили відмінними? Тут треба знати кілька хитрощів, які дозволять дивувати домочадців смачними стравами.

Хитрість 1

Якщо хочеться отримати тонкі і хрумкі деруни, то краще вибирати білі сорти картоплі з малою кількістю крохмалю. Для більш пишних та соковитих драників треба брати жовті сорти.

Хитрість 2

Натирати картоплю треба за допомогою тертки. Блендер використовувати не варто, а інакше вийдуть сухі та жорсткі деруни.

Хитрість 3

Зайву вологу з натертої картоплі слід видалити, але не варто чекати доти, доки вона виділиться у великій кількості.

Хитрість 4

Яйця бажано не додавати в картопляну масу. Це позбавить деруни приємного хрускоту, загубиться легкість.

Хитрість 5

Перед смаження сковороду краще змастити не маслом, а салом. Страва вийде більш рум’яною та апетитною.

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

Ви могли це не знати! Навіщо кактусу колючки та чим загрожує їх втрата

вівторок, 16 грудень 2025, 18:45

Їхня назва походить від латинського succus - “сік”, адже головний резервуар води ховається всередині м’ясистого стебла. В пустелі дощі випадають рідко, а пекуче сонце миттєво випаровує вологу. Щоб зберегти дорогоцінну воду, кактуси покриваються товстою...