Будуть танути в роті! Ідеальне тісто для вареників та пельменів на особливому інгредієнті - от у чому секрет

Багато хто готує тісто для вареників і пельменів на воді чи молоці, але це не найкращий вибір. Досвідчені шеф-кухарі назвали секретний інгредієнт, який кардинально змінить смак страви та зробить її набагато кращою. Йдеться про кефір, передають Патріоти України.

Тісто для вареників та пельменів - рецепт

  • 500 мл кефіру
  • 700 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. соди
  • 15 г свіжих дріжджів

Спосіб приготування:Розігріваємо кефір до помірної температури (не кип'ятити). Можна це зробити на плиті або в мікрохвильовій печі.

  1. У кефірі розвести дріжджі, цукор та сіль.
  2. Просіяти борошно і перемішати із содою.
  3. Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі та замішуємо тісто. Воно має вийти однорідним та м'яким.
  4. Готове тісто накрити рушником та залишити на 20 хвилин.
    Згодом тісто розділити на чотири частини. Поверхню столу присипати борошном і скатати з тіста ковбаски. Їх розрізати на 8-12 частин залежно від бажаного розміру.
  5. Викладаємо начинку, закріплюємо кінці і відправляємо блюдо в морозилку.

Готово!

Дуже смачно! Як приготувати капустяники замість котлет та голубців

вівторок, 14 травень 2024, 18:09

Прості та швидкі рецепти допомагають протягом робочого тижня економити час на приготуванні їжі. Смачно нагодувати родину хоче кожна господиня. Завдяки кулінарним експериментам, з’явився рецепт капустяників. Як їх приготувати, читайте далі. З молодої ка...

А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

вівторок, 14 травень 2024, 17:08

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом. Для приготування потрібно. Як готувати. Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в хол...