Будуть танути в роті! Ідеальне тісто для вареників та пельменів на особливому інгредієнті - от у чому секрет

Багато хто готує тісто для вареників і пельменів на воді чи молоці, але це не найкращий вибір. Досвідчені шеф-кухарі назвали секретний інгредієнт, який кардинально змінить смак страви та зробить її набагато кращою. Йдеться про кефір, передають Патріоти України.

Тісто для вареників та пельменів - рецепт

  • 500 мл кефіру
  • 700 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. соди
  • 15 г свіжих дріжджів

Спосіб приготування:Розігріваємо кефір до помірної температури (не кип'ятити). Можна це зробити на плиті або в мікрохвильовій печі.

  1. У кефірі розвести дріжджі, цукор та сіль.
  2. Просіяти борошно і перемішати із содою.
  3. Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі та замішуємо тісто. Воно має вийти однорідним та м'яким.
  4. Готове тісто накрити рушником та залишити на 20 хвилин.
    Згодом тісто розділити на чотири частини. Поверхню столу присипати борошном і скатати з тіста ковбаски. Їх розрізати на 8-12 частин залежно від бажаного розміру.
  5. Викладаємо начинку, закріплюємо кінці і відправляємо блюдо в морозилку.

Готово!

Все просто! Чим видалити вапняний наліт з душової лійки

четвер, 15 травень 2025, 23:10

Накопичення вапняного нальоту є однією з найпоширеніших проблем у ванних кімнатах, особливо в районах з жорсткою водою. Ознакою проблеми є поганий тиск води або нерівномірний режим розпилення під час використання душу, передають Патріоти України. За сл...

​Як перетнути кордон без зайвого стресу: пам’ятка для українців, які планують подорож за кордон у 2025 році

четвер, 15 травень 2025, 16:36

Дізнайтеся, що потрібно мати з собою, які документи оформити та як підготуватися до поїздки без зайвих хвилювань . Подорожі — це не лише про емоції, а й про підготовку. Особливо, коли мова йде про перетин кордону. Навіть якщо ви вже не раз були за кор...