Будуть танути в роті! Ідеальне тісто для вареників та пельменів на особливому інгредієнті - от у чому секрет

Багато хто готує тісто для вареників і пельменів на воді чи молоці, але це не найкращий вибір. Досвідчені шеф-кухарі назвали секретний інгредієнт, який кардинально змінить смак страви та зробить її набагато кращою. Йдеться про кефір, передають Патріоти України.

Тісто для вареників та пельменів - рецепт

  • 500 мл кефіру
  • 700 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. соди
  • 15 г свіжих дріжджів

Спосіб приготування:Розігріваємо кефір до помірної температури (не кип'ятити). Можна це зробити на плиті або в мікрохвильовій печі.

  1. У кефірі розвести дріжджі, цукор та сіль.
  2. Просіяти борошно і перемішати із содою.
  3. Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі та замішуємо тісто. Воно має вийти однорідним та м'яким.
  4. Готове тісто накрити рушником та залишити на 20 хвилин.
    Згодом тісто розділити на чотири частини. Поверхню столу присипати борошном і скатати з тіста ковбаски. Їх розрізати на 8-12 частин залежно від бажаного розміру.
  5. Викладаємо начинку, закріплюємо кінці і відправляємо блюдо в морозилку.

Готово!

Інакше - проблеми: Яку суму можна переказувати на картку без податку та комісії

субота, 7 червень 2025, 23:25

Перекази з картки на картку в Україні давно стали звичними для мільйонів громадян. Люди щодня надсилають гроші родичам, друзям або оплачують послуги. Але не всі знають, які суми можна переказувати без ризику отримати штраф від податкової або платити по...

Це справді працює! Як врятуватися від набряків ніг влітку - дієві поради

субота, 7 червень 2025, 9:59

Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...