Будуть танути в роті! Соковиті курячі крильця в соусі для ситного обіду

Для того, щоб швидко приготувати обід, ідеально підходять курячі крила. Але таке м'ясо буде досить сухим, якщо просто його посмажити. Тому чудовою ідеєю буде протушкувати його у вершковому соусі, передають Патріоти України.

Ідею приготування соковитих курячих крилець на обід опубліковано на сторінці фудблогерки Наталії Жук (nataliia_zhuk_cooking) в Instagram. До них підійде будь-який гарнір.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крилець
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/6 чайної ложка перцю
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 чайна ложка приправи для курки
  • 1/4 чашки (60 мл) олії
  • залишити на 15 хвилин
  • 30 г вершкового масла
  • рослинна олія
  • 2-3 зубчики часнику
  • 200 г томатів чері
  • 2 жмені шпинату
  • 1 чашка (240 мл) вершків 10%.
  • 50 г сиру

Спосіб приготування:

1. Кілограм курячих крилець викласти та просушити паперовим рушником.

2. Далі змішуємо чайну ложку солі, чорний перець, чайну ложку паприки та чайну ложку приправи для курки.

3. Наливаємо рослинну олію та перемішуємо.

4. Цим соусом добре змащуємо крильця та залишаємо на 15 хвилин.

5. Смажимо їх на вершковому та рослинному маслі на середньому вогні 6-8 хвилин, потім перевертаємо та смажимо ще 6-8 хвилин.

6. Забираємо крильця зі сковороди і туди ж викладаємо 2-3 зубчики подрібненого часнику, готуємо 2 хвилини.

7. Ще додаємо томати чері та дві жмені шпинату. Вливаємо 1 склянку вершків.

8. Викладаємо туди ж крильця.

9. Натираємо 50 г сиру та відправляємо у сковорідку.

10. Готуємо під закритою кришкою на маленькому вогні 15-20 хвилин.

11. Викладаємо на тарілку. Як гарнір можна приготувати рис з овочами.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...