Будуть великі проблеми: Названо три породи собак, яких "майже неможливо" дресувати

Експерт з корегування поведінки собак Вілл Атертон розповів про досвід роботи з різними породами. Він назвав три з них, які, на його думку, найскладніше дресувати, передають Патріоти України.

Кінолог зізнався, що він завжди зітхає, коли йому приводять на заняття цих собак. Серед них Віл назвав породи Сибірській Хаскі, Кавапу та Кокапу, а також Кавказька та Середньоазіатська вівчарки, пише Express.

Сибірський Хаскі

Атертон говорить, що собаки цих порід за темпераментом нагадують котів. Бо вони дуже мало прагнуть догодити своєму господареві. "Вони знають, чого хочуть, і все, що їх цікавить – це отримати те, що хочуть не виконуючи наказів", – говорить він у своєму відео.

Вілл наголошує на фізичних потребах Хаскі, пояснюючи, що вони мають занадто багато енергії. Вони виведені як пси високої витривалості, тому тримати їх як домашніх собак дуже складно.

"Ми приводимо їх у наш дім і очікуємо, що вони будуть щасливі та задоволені 20-хвилинною прогулянкою навколо кварталу", – говорить кінолог. Крім того, Сибірські Хаскі дуже драматичні, тому власникам собак цієї породи треба бути готовими до постійного вереску та виття.

Кокапу та Кавапу

Другий тип порід, які Вілл не любить дресувати, це породи, яких дуже полюбляють купувати, за їхній милий вигляд – Кавапу, Кокапу та інші. Вілл пояснив, що люди, які тяжіють до цих порід, схильні до кардинального гріха олюднення собак. А, на його думку, це може створити величезні проблеми.

Кавказька або Середньоазіатська вівчарка

Третьою породою собак, яку Вілл не любить дресувати, він назвав Кавказьку або Середньоазіатську вівчарку. Ці собаки, як і Сибірська Хаскі, також потребують дуже багато часу, щоб використати свою енергію. Вони неспинні та погано контрольовані. "На щастя, вони доволі рідкісні, тому мені доводилося працювати лише з кількома з них", – сказав Вілл.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...