Будуть заздрити всі! Коли і чим підживити перець - бабусин секрет для багатого урожаю

Солодкий або ж болгарський перець - популярна городина. За правильного догляду він дає чимало соковитих, багатих на вітаміни плодів, їх можна їсти свіжими, а можна робити закрутки на зиму. Але урожай перців можна суттєво збільшити, якщо правильно підживити рослини навесні, передають Патріоти України.

Коли підживлювати перці

Щоби рослини були здоровими та стійкими, першу підгодівлю потрібно проводити досить рано. Досвідчені городники рекомендують робити це на 12-14 день після пікіровки розсади, коли на молодих перцях почне з’являтись перше листя.

Як самостійно приготувати добриво

Щоби забезпечити перець усіма необхідними для зростання поживними речовинами, можна приготувати настій зі звичайного хліба та кропиви. Для нього потрібно буде взяти:

  • сухий хліб – 2 буханки;
  • свіжозрізана кропива – великий пучок;
  • вода.

У 10-літрове відро потрібно помістити подрібнений хліб та нарізану кропиву, залити їх водою і накрити кришкою. Настоювати добриво треба тиждень, час від часу помішуючи його.

Коли рідина настоїться, її потрібно процідити та розбавити. Добриво розбавляють чистою водою у пропорції 1:10 і підливають ним розсаду, а згодом і дорослі висаджені у ґрунт кущі.

Добриво на основі перекису водню

Ще одне підживлення допоможе знезаразити землю на грядці з перцями, що знизить ризики хвороб для рослини. Головне у підживленні за допомогою перекису – чітко дотримуватись пропорції. Особливо якщо ви оброблюєте ним розсаду.

Для приготування засобу розведіть 1 столову ложку аптечного перекису водню у 500 мл води. Цією сумішшю можна підливати перці, а можна обприскувати їх.

Оси будуть летіти геть, якщо відчують запах однієї "ненависної "рослини

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:53

Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...