Лайфхак для справжніх господинь! Як очистити будь-яку техніку від накипу - чайник, праску і навіть пральну машину

Накип в основному складається з карбонату кальцію і магнію. Вона легко піддається видаленню при взаємодії з лимонною, оцтової, ортофосфорної або інший кислотою, передають Патріоти України.

Як очистити чайник від накипу

Почистити чайник лимонною кислотою досить просто: закип'ятіть чайник, а потім висипте туди пів упаковки лимонної кислоти. Як тільки вода охолоне, вилийте її і сполосніть чайник. При необхідності повторіть процедуру.

Як очистити кавоварку від накипу

Експерт говорять, що головними двома методами вважається імітація декальцинації або ж прогін апарату в режимі приготування кави або капучино (зрозуміло без кави) на воді з розведеною лимонною кислотою. Рекомендована пропорція приблизно 30-40 грам лимонної кислоти на літр води. Дуже важливо після очищення кавомашини або кавоварки від накипу лимонною кислотою промийте її 3-4 рази проточною водою.

Як очистити праску від накипу

Почисть праска від накипу допоможе також лимонна кислота: розчиніть маленький пакет (не більше 25 г) в 1 склянці теплої води до повної прозорості.

Залийте отриманий розчин в розігрітий до максимуму праска. Нехай він постоїть так протягом 5-10 хвилин. Далі тримаючи прилад горизонтально над тазом, кілька разів випустіть з нього пар, натиснувши відповідну кнопку, щоб з отворів підошви витекла накип і іржа.

Як очистити пральну машину від накипу

Для якісного Чищення вам знадобиться оцет і харчова сода: додайте 1-2 чайні ложки води до 3 столових ложок бікарбонату соди, щоб утворилася густа паста, і додайте це в ящик для миючого засобу. Потім додайте в барабан 250 мл білого оцту, і включіть пральну машину при температурі 60 ° C. Цей метод також прибере неприємних запах з вашої пральної машини.

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...