Чайник закипатиме набагато швидше! Ось як врятувати техніку від накипу - все дуже просто

Якщо ви помітили, що ваш електрочайник почав гірше працювати - довго гріє воду, не поспішайте нести його в ремонт і тим більше викидати. Спробуйте зазирнути в його резервуар, передають Патріоти України.

Швидше за все, його нижня частина і нагрівальний елемент будуть покриті досить товстим шаром накипу. Він утворюється під час кип’ятіння води, коли кристали солей осідають на поверхні чайника. І чим жорсткішою є вода у вашому регіоні, тим швидше це відбувається. На щастя, накипу можна позбутись. OBOZ.UA розповідає про лайфхак, для якого знадобиться лише один натуральний інгредієнт.

І цей інгредієнт – лимонна кислота. Вона руйнує накип, і робить так, що його можна легко відчистити. При цьому речовина не завдає шкоди самим деталям приладу.

Скористатись силою речовини дуже просто, терти чи шкрябати чайник не доведеться. Просто засипте у резервуар 2-3 столових ложки порошку харчової лимонної кислоти, залийте її водою до рівня, до якого доходить шар накипу, і увімкніть чайник. Коли він закипить, підкислену воду злийте і промийте чайник зсередини м’якою губкою. Частина накипу має розчинитись, решту можна буде легко стерти. Якщо ще щось залишиться, процедуру треба буде повторити.

Щоби відчистити ще й носик чайника, заткніть його шматком паперового рушника, змоченого у розчині лимонної кислоти. Нехай він залишається там, поки прилад працює. Після кип’ятіння протріть і носик.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...