Чайник закипатиме набагато швидше! Ось як врятувати техніку від накипу - все дуже просто

Якщо ви помітили, що ваш електрочайник почав гірше працювати - довго гріє воду, не поспішайте нести його в ремонт і тим більше викидати. Спробуйте зазирнути в його резервуар, передають Патріоти України.

Швидше за все, його нижня частина і нагрівальний елемент будуть покриті досить товстим шаром накипу. Він утворюється під час кип’ятіння води, коли кристали солей осідають на поверхні чайника. І чим жорсткішою є вода у вашому регіоні, тим швидше це відбувається. На щастя, накипу можна позбутись. OBOZ.UA розповідає про лайфхак, для якого знадобиться лише один натуральний інгредієнт.

І цей інгредієнт – лимонна кислота. Вона руйнує накип, і робить так, що його можна легко відчистити. При цьому речовина не завдає шкоди самим деталям приладу.

Скористатись силою речовини дуже просто, терти чи шкрябати чайник не доведеться. Просто засипте у резервуар 2-3 столових ложки порошку харчової лимонної кислоти, залийте її водою до рівня, до якого доходить шар накипу, і увімкніть чайник. Коли він закипить, підкислену воду злийте і промийте чайник зсередини м’якою губкою. Частина накипу має розчинитись, решту можна буде легко стерти. Якщо ще щось залишиться, процедуру треба буде повторити.

Щоби відчистити ще й носик чайника, заткніть його шматком паперового рушника, змоченого у розчині лимонної кислоти. Нехай він залишається там, поки прилад працює. Після кип’ятіння протріть і носик.

Хіти тижня. Народні прикмети на 22 листопада: Цього дня не варто дарувати квіти, випивати та позичати сусідкам сьогодні не варто позичати сіль і цукор, тим більше - гроші

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:05

Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...

Дещо в списку може здивувати! Названо продукти, які завдають довгострокової шкоди печінці

п’ятниця, 22 листопад 2024, 6:50

Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...