Чайник закипатиме набагато швидше! Ось як врятувати техніку від накипу - все дуже просто

Якщо ви помітили, що ваш електрочайник почав гірше працювати - довго гріє воду, не поспішайте нести його в ремонт і тим більше викидати. Спробуйте зазирнути в його резервуар, передають Патріоти України.

Швидше за все, його нижня частина і нагрівальний елемент будуть покриті досить товстим шаром накипу. Він утворюється під час кип’ятіння води, коли кристали солей осідають на поверхні чайника. І чим жорсткішою є вода у вашому регіоні, тим швидше це відбувається. На щастя, накипу можна позбутись. OBOZ.UA розповідає про лайфхак, для якого знадобиться лише один натуральний інгредієнт.

І цей інгредієнт – лимонна кислота. Вона руйнує накип, і робить так, що його можна легко відчистити. При цьому речовина не завдає шкоди самим деталям приладу.

Скористатись силою речовини дуже просто, терти чи шкрябати чайник не доведеться. Просто засипте у резервуар 2-3 столових ложки порошку харчової лимонної кислоти, залийте її водою до рівня, до якого доходить шар накипу, і увімкніть чайник. Коли він закипить, підкислену воду злийте і промийте чайник зсередини м’якою губкою. Частина накипу має розчинитись, решту можна буде легко стерти. Якщо ще щось залишиться, процедуру треба буде повторити.

Щоби відчистити ще й носик чайника, заткніть його шматком паперового рушника, змоченого у розчині лимонної кислоти. Нехай він залишається там, поки прилад працює. Після кип’ятіння протріть і носик.

Розставлено крапки над "і": Лікар-дієтолог розповів, чи корисні насправді соління

неділя, 5 жовтень 2025, 13:05

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...

Один секретний інгредієнт у каві зупиняє старіння - лікар із Гарварду дав рецепт

неділя, 5 жовтень 2025, 12:30

Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...