Часто бувають судоми? Значить, організм терміново хоче щось вам повідомити - слухайте його уважно

Судоми - це дуже серйозний дзвіночок про збій роботи організму, передають Патріоти України.

Вони часто виникають при проблемах центральної нервової системи і проявляються у вигляді неконтрольованих скорочень м’язів, до того ж, дуже неприємні. Коли судоми виникають несподівано, можуть загрожувати життю, особливо якщо ви перебуваєте у воді або за кермом.

Тонічні судоми є наслідком патологічного збудження в одному з елементів опорно-рухового апарату. Наприклад, нервовій клітині або м’язовому волокні.

Існує кілька причин розвитку конвульсій:

  • Підвищена частота імпульсів головного мозку. Коли імпульси повторюються занадто часто, м’язи знаходяться в постійній напрузі, як підсумок – судома. Таке трапляється при епілепсії, гострих психозах, черепно-мозкових травмах та інших проблемах.
  • Конвульсії з’являються від перевищення рівня ацетилхоліну (здійснює передачу імпульсу від нерва до м’язової клітини) в синоптичній щілині. Найчастіше це трапляється через нестачу магнію в організмі.
  • При зниженні порогу збудливості міоцита, в результаті порушення балансу електролітів і гіповітаміноз також спостерігаються тонічні судоми.
  • Недолік аденозинтрифосфату в організмі. Це відбувається внаслідок анемії, ГРВІ, серцевої недостатності, гіпоглікемії, дефіциту магнію і вітамінів групи В, цукровому діабеті і тромбофлебіті.
  • Остання причина – дуже рідкісне і невиліковне захворювання, синдром Туретта.

Якщо у вас трапилася судома, необхідно підняти ноги (поліпшить відтік крові), рукою зігнути ступню, пощипати. Коли судома застає вас зненацька в воді, не панікуйте, пливіть до берега, використовуючи руки. Перший крок до позбавлення від конвульсій – встановлення точного діагнозу. Уже з цього буде випливати подальший план дій. Щоб уникнути такої серйозної проблеми, необхідна профілактика.

Ось кілька порад:

  • Пропийте курс вітамінів, найкраще комплексних, в яких містяться магній, кальцій, залізо, йод.
  • Харчуйтеся правильно, їжте їжу, багату на мікроелементи.
  • Пийте води не менше 1.5 літра в день.
  • Робіть зарядку. Особливо корисні вправи на розтяжку м’язів.
  • Якщо є показання, пройдіть курс масажу.
  • Сильно не переохолоджуйтеся.
  • Тим, хто страждає на цукровий діабет необхідно постійно контролювати рівень цукру в крові.
  • Спіть не менше 6 годин, ведіть активний спосіб життя.

Якщо судоми носять постійний характер, обов’язково зверніться до вашого лікаря, для з’ясування їх причини. Будьте здорові і діліться цією важливою інформацією з друзями!

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...