Чебуреки з м'ясом і зеленню: Найкращий рецепт узбецької кухні

Чебуреки з м'ясом і зеленню виходять хрусткими, соковитими і дуже смачними. Готувати їх нескладно, впорається навіть початківець кулінар. Але тут важливо знати кілька секретів, передають Патріоти України.

Чебуреки з м'ясом і зеленню: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 750 г пшеничного борошна
    700 г курячого філе
    420 мл води
    1 цибулина
    4 ст. л. рослинної олії
    1 ст. л. горілки
    1 пучок свіжої зелені
    Сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

1. До 300 мл гарячої води додати 1 ч. л. солі, горілку, рослинну олїю і перемішати.

2. Всипати просіяне борошно, замісити еластичне і щільне однорідне тісто. Накрити плівкою і залишити на півгодини.

3. Зелень промити, нарізати гострим ножем.

4. Цибулю почистити, нарізати дрібним кубиком.

5. Філе курки разом із зеленню і цибулею пропустити через м'ясорубку.

6. Фарш посолити і поперчити за смаком, влити 120 мл холодної води. Ретельно перемішати.

7. Готове тісто розділити тісто на дванадцять частин, кожну розкачати в тонкий круглий коржик.

8. На одній половині коржика розподілити 3 ст. л. фаршу, накрити другою половиною тіста, защипнути края виделкою.

9. Смажити чебуреки у розпеченому рослинному маслі до готовності з двох сторін.

10. Рум'яні чебуреки викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.

Приємного апетиту!

Всього три інгредієнти - і ваша духовка сяятиме, як нова!

субота, 20 грудень 2025, 8:45

Чищення духовки може бути справжнім кошмаром: засохлий жир, пригорілі сліди на деках та стінках інколи неможливо відтерти навіть спеціальними засобами. Але є простий трюк, який допоможе повернути приладу блиск, не використовуючи агресивну хімію, переда...

Це може здивувати! Вчені пояснили, як обійми впливають на мозок

субота, 20 грудень 2025, 8:21

Теплі обійми приносять людині задоволення не лише на емоційному рівні — за цим стоять конкретні біологічні та нейрофізіологічні механізми. . Науковці наголошують, що терморецепція — здатність відчувати тепло і холод — є одним із найдавніших сенсорних м...