Через скільки часу можна сідати за кермо після вживання алкоголю - це важливо знати!

На жаль, деякі водії сприймають допустимі 0,2 проміле, як дозвіл випити за кермом і забувають, що алкоголь є однією з найбільш поширених причин ДТП. Про це повідомляється на сайті Автопоміч, передають Патріоти України.

Так, в Україні встановлено гранично допустимі показники алкоголю в крові, сечі й видихуваному повітрі, з урахуванням того, що в організмі водія може міститися природний алкоголь через різні захворювання чи продукти.

Зокрема, максимальне значення алкоголю в крові водія допустиме в Україні у 2021 році – це 0,2 проміле (яке, фактично, дорівнює 0).

Так, ступінь алкогольного сп’яніння залежить від кількості випитих спиртних напоїв, обсягу і складу з’їдених продуктів, а також віку, ваги й статі водія. Як відомо, усі спиртні напої мають й різні періоди (час) виведення їх з організму людини.

Пиво

Цей слабоалкогольний напій, випитий в обсязі 500 мл, повністю виводиться з організму протягом 2-2,5 годин; 1 літр пива виводиться з організму через 4,5-5,0 годин, а от повне виведення 1,5 літрів – це близько 7 годин.

Вино

100 мл буде виводитись з організму 1,5 години, на виведення 0,5 л потрібно приблизно 7,5 годин. А для повного очищення організму від однієї пляшки вина об’ємом 700 мл потрібно 10,5 годин.

Горілка

Зазначається, що після першої дози горілки в обсязі 100 мл, рівень алкоголю в крові становить близько 0,8 проміле і вона буде виводитися протягом 4 годин. А от в обсязі 300 мл вона затримається в організмі уже на 14 годин. А після вживання 500 мл горілки керування авто доведеться відкласти, як мінімум, на добу.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...