Червоний борщ без оцту! Розкрито секрет яскравої страви, яку точно оцінять всі (рецепт)

Багато починаючих господинь хочуть навчитися готувати наваристий смачний борщ насиченого рубінового кольору. Якщо він не виходить яскравим і красивим, спробуйте приготувати за цим рецептом. Секрет рубінового кольору - лимонний сік і вершкове масло, передають Патріоти України.

Інгредієнти для борщу

Для приготування бульйону:

  • 2 літри води;
  • 300 г яловичини з кісткою;
  • 1 морква;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • лавровий лист;
  • кілька горошин перцю.

Для приготування піджарки:

  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 3 буряка;
  • 1 ст. л. соку лимона;
  • 1,5 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. солі;
  • олія для смаження.

Для приготування борщу:

  • 3 картоплини;
  • 300 г капусти червонокачанної;
  • 20 г вершкового масла;
  • 1 буряк (маленький);
  • 2 зубчики часнику;
  • кріп (за бажанням).

Спосіб приготування

Налити в каструлю воду, покласти м'ясо на кісточці, додати цибулину і моркву цілком, горошини перцю, а також лавровий лист. Дочекатися кипіння і варити 2 години. У процесі кипіння знімати піну.

Цибулю ріпчасту нарізати кубиками, моркву натерти, буряк нарізати соломкою. У сковороді нагріти олію. Смажити спочатку цибулю, потім додати терту моркву і порізаний буряк і обсмажити все разом. Влити сік лимона, додати томат, цукровий пісок, посолити, все добре перемішати. Червонокачанну капусту нашаткувати, картоплю нарізати кубиками.

Дістати з каструлі м'ясо і овочі, процідити бульйон. Покласти в нього порізану на кубики картоплю, додати піджарку і нарізану капусту. Покласти також цілком маленький сирий буряк і варити ще 15 хвилин. Сирий буряк при варінні додасть борщу потрібний відтінок.

Далі вийняти з борщу буряк, натерти його на терці. Покласти в каструлю порізане м'ясо, тертий буряк, порізаний кріп (за бажанням), подрібнений часник і вершкове масло. Добре все перемішати, накрити кришкою, залишити для настоювання на 15 хвилин. Червоний бощ готовий. Подати його до столу можна зі сметаною, свіжим кропом і чорним хлібом.

Додавайте ці дві спеції - і чай стане природним "жироспалювачем"

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 8:15

Чай після їжі може не лише зігріти, а й допомогти схуднути. Якщо додати до нього кардамон, він перетвориться на справжній напій для здоров’я та стрункої фігури, передають Патріоти України. Кардамон — одна з найдавніших і найцінніших спецій у світі. Йог...

Їсти з шкіркою чи чистити? Правда про фрукти та овочі, якої не розкажуть продавці

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 7:12

Більшість людей досі сперечається: мити чи чистити, з шкіркою чи без? Дослідники наголошують - саме в шкірці міститься найбільше користі, але водночас і найбільше хімії, передають Патріоти України. Саме в ній зосереджена клітковина, вітаміни, антиоксид...