Червоний борщ виходить коричневим? Не допускайте цю помилку під час приготування страви

Смачний червоний борщ - це улюблена страва багатьох українських родин. Особливо, якщо їсти у прикуску зі свіжою зеленою цибулею та салом. Але замість яскравого бурякового кольору дуже часто бульйон виходить коричневим, передають Патріоти України.

Тому редакція FoodOboz розповість як приготувати наваристий борщ яскравого червоного кольору. Варто уникнути декількох помилок, які часто допускають навіть досвідчені господині.

Не пересушуйте буряк

Пересушені буряки – це головна помилка, через яку борщ виходить неприємного коричневого кольору. Пам'ятайте про те, що натертий або нарізаний овоч для страви потрібно постійно помішувати, щоб він залишився соковитим. Також додайте трохи м'ясного бульйону просто у сковорідку і накрийте кришкою.

Ви обрали не той сорт буряків

Щоб борщ був яскравого червоного кольору важливо обрати правильні буряки. Вони повинні бути максимально темними.

Не готуйте борщ дуже довго

Під час тривалого приготування борщу яскравий колір борщу, тому що буряк виварюється. Тому його треба кип'ятити не довше 15 хвилин.

Не тушкуйте буряк з іншими овочами

Щоб буряк зберіг свій колір – тушкуйте його окремо від решти овочів у власному соку. Коли буряк взаємодіє з іншими компонентами він може втрачати забарвлення.

Як приготувати пшоняну кашу, щоб ніколи не гірчила і завжди була розсипчастою

вівторок, 2 липень 2024, 10:08

Далеко не завжди смак пшоняної каші тішить кулінарів, передають Патріоти України. У деяких випадках страва виходить гіркою. Нерідко причиною появи неприємного смаку стає занадто тривале зберігання пшона. Втім, іноді просо, з якого готується пшоняна каш...

А ви це знали? Навіщо до котлет додають крохмаль

вівторок, 2 липень 2024, 9:15

Більшість із вас навіть не здогадуються про те, що у фарш для котлет можна додати крохмаль, передають Патріоти України. Однак багато досвідчених кулінарів виконують цю дію. І роблять вони це не просто так, адже сипучий компонент допомагає зробити м’ясн...