Чого бояться комарі? Ці перевірені лайфхаки допоможуть уникнути неприємної зустрічі з комахами

Якщо ви бажаєте уникнути надокучливих комарів під час виходів на природу та захистити себе від їх укусів у літні вечори, існують корисні поради, які можна використовувати, передають Патріоти України.

Крім традиційних хімічних засобів, є також безпечні та перевірені роками народні методи. Ось кілька перевірених лайфхаків, які можуть допомогти позбутися комарів:

  • Використовуйте репеленти: Нанесіть на шкіру або одяг репеленти, що містять діетилтолуамід (DEET), ір3535 або пікаридин. Ці речовини можуть відлякати комарів і запобігти їх укусам.
  • Встановіть москітні сітки: Закрийте вікна та двері москітними сітками, щоб запобігти входу комарів у приміщення. Використовуйте також москітні сітки на ліжку або коли відпочиваєте на вулиці.
  • Уникайте затемнених і вологих місць: Комарі люблять затемнені та вологі місця. Намагайтеся уникати стоячої води в вашому подвір'ї. Також тримайте приміщення добре провітрюваними та сухими.
  • Використовуйте москітні спірали або лампи: Москітні спіралі та лампи можуть бути ефективними для відлякування комарів. Вони зазвичай містять репелентні речовини або випускають світло, яке привертає комарів і знищує їх.
  • Вирощуйте рослини-відлякуючі комарів: Деякі рослини, такі як лаванда, м’ята, ромашка, відлякують комарів своїм запахом. Розмістіть ці рослини біля вікон або в саду, щоб зменшити кількість комарів.
  • Уникайте парфумів і ароматичних засобів: Комарі привертаються до запахів парфумів, лосьйонів та ароматичних засобів.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...