Чого не вистачає у тісті, якщо млинці не знімаються зі сковороди, не пропікаються та рвуться

Процес приготування млинців може стати стресовим, якщо млинці то не відстають від сковорідки, то рвуться, то не пропікаються, передають Патріоти України.

Тому спершу потрібно зробити чимало спроб навчитися готувати ідеальне тісто.

Подробиці

Врахуйте певні моменти, щоб наступного разу млинці обов’язково вийшли смачними.

Сковорідка

Млинці не вийдуть на «неправильній» сковорідці.

По-перше, на дні посуду не повинно бути подряпин.

По-друге, сковорідка має бути чавунною та з товстим дном.

Сода

Якщо додавати в тісто дуже багато соди, млинці обов’язково прилипатимуть до поверхні сковороди.

Кулінари рекомендують взагалі відмовитися від цього інгредієнта на користь розпушувача.

Вогонь

Помилка господарок у тому, що вони смажать млинці, а не печуть.

Млинці печуть на краплі олії та середньому вогні.

На великому вогні млинці погорять, на маленькому тісто залишиться лежати на сковороді гумовим пластом.

Тісто

Тісто не повинно бути надто рідким або густим.

Ідеальне тісто те, яке повільно стікає з ложки.

Щоб тісто вийшло однорідної консистенції, вливайте молоко чи кефір поступово, розмішуючи тісто вінчиком.

Крохмаль

Ще один спосіб, як скріпити тісто, щоб воно стало еластичним.

Замість соди чи розпушувача додайте на один кілограм тіста 50 г крохмалю.

Млинці не будуть рватись, та вийдуть набагато смачнішими.

Джерело: ПростоВей

Як заморозити гриби, щоб вони зберегли смак і аромат - поради господиням

п’ятниця, 19 вересень 2025, 6:15

Заморожування - один із найкращих способів зберегти гриби на довший час. Але щоб вони залишилися смачними й ароматними, потрібно правильно підготувати їх до морозилки. Якщо зробити це неправильно, після розморожування вони втратять свої властивості й с...

Вчені визначили ідеальну дозу кави на день: Ось скільки чашок можна

п’ятниця, 19 вересень 2025, 5:40

Кава - один із найулюбленіших напоїв у світі, але питання "скільки чашок безпечно випивати щодня?" хвилює багатьох, передають Патріоти України. За даними останніх досліджень Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA), оптимальна кількі...