Чохли знімати не доведеться: Як прибрати запах затхлості з дивана за дві хвилини

Запах вогкості і затхлості на дивані - неприємна знахідка, яка не може порадувати хорошу господиню. Причини можуть бути самими різними, але навіть в спробах усунути сумнівне "амбре", мало хто готовий витрачати на це кілька годин часу, передають Патріоти України.

УНІАН з'ясував, як прибрати запах цвілі з дивана, а також позбутися від затхлості.

Як прибрати запах з дивана содою і сіллю

Це найпростіший метод, як прибрати запах з дивана, якщо вам не хочеться знімати чохли і влаштовувати генеральне прибирання. Все, що потрібно - це дістати упаковку з содою і розсипати порошок тонким шаром по дивану або по конкретній ділянці, яка бентежить своїм ароматом. Залишити соду вбиратися на кілька годин або на ніч, а вранці пропилососити диван.

Солі діє так само, тому якщо у вас вдома не знайшлося першого засобу, можна використовувати другий - звичний народний консервант. Його теж доведеться розсипати по дивану, залишити вбиратися, а потім завершити процес за допомогою пилососа.

Як прибрати неприємний запах з дивана оцтом

Відмінний варіант, як прибрати запах вогкості з дивана - використовувати білий оцет. Інструкція наступна:

  • змішати оцет з водою в пропорції 1:1;
  • перелити розчин в пульверизатор;
  • розпорошити на диван і дати висохнути.

Оцет не тільки прекрасно усуває запах, але і "вбиває" шкідливих бактерій, а також очищає плями. Однак при використанні оцту є одна проблема - стійкий аромат самого засобу. Для того щоб потім не провітрювати приміщення, додайте в розчин кілька крапель улюбленої ефірної олії перед розпиленням.

Чим почистити диван від запаху і плям - інші способи

Для господинь, які вирішили взятися за справу серйозно, існує досить трудомісткий, але точно ефективний метод, як прибрати неприємний запах з дивана в домашніх умовах.

Вам необхідно купити в аптеці активоване вугілля і подрібнити його в порошок. Потім посипати цим засобом диван і залишити його на кілька годин. Ідеально, якщо вийде винести подушки і спинку на свіже повітря - провітрювання не буде зайвим в боротьбі з неприємним запахом. Через деякий час, "пройдіться" пилососом по поверхні дивана.

Наступний крок - застосування шкірки цитрусових. Підійдуть лимони, мандарини, апельсини. Візьміть кірку від фрукта в руки і натріть нею диван. Шкірка містить ефірні олії в складі, тому після такої чистки ваш предмет інтер'єру точно не буде смердіти вогкістю або цвіллю.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...