Швидкість розщеплення алкоголю у чоловіків і жінок суттєво різниться. У чоловіків алкоголь виводиться з організму швидше через особливості фізіології, тоді як у жінок цей процес триває довше, передають Патріоти України.
Детальніше розповідає 24 Канал з посиланням на дослідження гендерних відмінностей у наслідках вживання алкоголю. Також варто знати, як ці фактори впливають на організм.
Швидкість розпаду алкоголю в організмі залежить від багатьох чинників: статі, ваги, кількості випитого алкоголю, харчування та навіть взаємодії з ліками. Чоловіки розщеплюють алкоголь швидше, ніж жінки, через вищий вміст води в організмі.
Для прикладу, печінка чоловіка метаболізує алкоголь зі швидкістю від 0,15 до 0,2 проміле на годину, тоді як у жінок цей показник становить лише 0,1–0,13 проміле.
На швидкість потрапляння алкоголю у кров впливає, чи їли ви перед цим і що саме. Якщо вживання алкоголю відбувається натщесерце, він потрапляє у кров вже за 15–30 хвилин. Жирна їжа значно уповільнює цей процес, а от напої з вуглекислим газом (наприклад, шампанське чи коктейлі з газованою водою) навпаки прискорюють всмоктування.
Проте слід пам’ятати: навіть ситий шлунок не позбавить вас від похмілля. Їжа може лише уповільнити всмоктування, але ніяк не вплине на кількість алкоголю у крові.
Особливу увагу слід приділяти взаємодії алкоголю з медикаментами. Наприклад, ацетилсаліцилова кислота (аспірин), що знімає біль, може підвищити концентрацію алкоголю у крові. Інші препарати, як-от снодійні, заспокійливі чи ліки від діабету, посилюють свій вплив під дією алкоголю, що може призводити до серйозних побічних ефектів.
Уникнення ризиків і знання свого організму – ключ до здорового способу життя. Будьте відповідальними і звертайте увагу на фактори, які можуть впливати на дію алкоголю, особливо під час лікування.
Собаки відомі своєю відданістю та ласкою, але деякі породи виходять на новий рівень прив’язаності, передають Патріоти України.
Зовнішність напряму залежить від того, що ми щодня їмо. Деякі звичні продукти непомітно прискорюють процеси старіння, провокуючи запальні реакції, висипання та втрату еластичності шкіри, передають Патріоти України. Вчені й дерматологи наголошують: їжа ...