Чому дуже хочеться молочних продуктів: Лікарі назвали несподівані причини

Якщо виникла тяга до молочних продуктів, у вас можуть бути причини, пов’язані з низкою захворювань, передають Патріоти України.

У вас раптом виник великий потяг до молочних продуктів, хоча раніше такого не було? Це можуть бути перші дзвіночки проблем зі здоров’ям, на цьому наголошують лікарі й науковці. Розповідаємо, про які саме захворювання свідчить надмірна тяга до молочних продуктів.

Чому дуже хочеться молочних продуктів

  • Дефіцит вітамінів і корисних речовин в організмі. Молочні продукти багаті вітамінами А, С, В, D, кальцієм, фосфором, магнієм і цинком. Якщо вашому організмові не вистачає цих корисних мікроелементів, вам хотітиметься випити кефіру чи молока. Щоб перевірити нестачу вітамінів, можна зробити аналіз крові.
  • Проблеми з кишківником. Якщо вам раптово захотілося молочки, отже, мікрофлора вашого кишківника потребує корисних бактерій. Молочні продукти добре засвоюються організмом і не подразнюють кишківник.
  • Стадія предіабету. Такий стан може тривати 6-12 років, а потім виникає діабет другого типу, оскільки у крові не вистачає глюкози для утримання належного енергетичного балансу в організмі. І якщо рівень глюкози недостатній, виникає потяг до солодощів і молочних продуктів.
  • Проблеми зі щитоподібною залозою. Цей орган залежить від гормонів, і коли відбуваються різкі зміни в харчуванні, наприклад, дієта, виникає потяг до певних продуктів, зокрема молочних.
  • Стресові стани. Якщо ви тривалий час перебуваєте в емоційній напруженості, тоді виникає бажання заїсти свій настрій і тривоги солодощами чи молочними продуктами. Стрес не варто заїдати, бо це може призвести до проблем із зайвою вагою. Краще добре відпочити, більше гуляти на свіжому повітрі і спілкуватися з друзями.

Отримаєте фігуру мрії! ТОП-7 щоденних звичок для зменшення об’єму талії

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:56

З огляду на величезну кількість суперечливих порад в Інтернеті, пошук правильного підходу для стрункості стає непростим завданням. Але для того, щоб схуднути, немає потреби кардинально змінювати харчування та дотримуватися кето, палео або інших модних ...

Смакота! Ледачий сніданок, який готують з вечора всього за 5 хвилин

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:12

Уявіть ситуацію. Ви відкриваєте холодильник, берете готовий сніданок та смачно їсте. Це не міф, а реальність. Таке може бути, якщо вечері зробити ледачу вівсянку. Приготування займе 5 хвилин, а смачно буде на всі 100 %, передають Патріоти України. Для ...