Майже в кожній родині курячі яйця прийнято зберігати в холодильниках. Багато хто помилково вважає, що у такий спосіб можна продовжити їх термін придатності. Але чому в магазинах яйця зберігаються не в холодильнику? Ви здивуєтеся, але є кілька вагомих аргументів на користь того, що і вдома їх не варто тримати в холодному місці, передають Патріоти України.
Чи можна зберігати яйця в холодильнику насправді
Ви напевно помічали, що практично в кожному холодильнику є лоток для зберігання яєць. Ці блоки найчастіше розраховані на 6-10 яєць. Існує думка, що якщо яйця зберігати в холодильнику, то вони повільніше псуються. Крім того, вважається, що це може знизити ризики отруєння, оскільки в холодному середовищі розмноження бактерії, яка провокує сальмонельоз, сповільнюється.
Яйця також можна сміливо зберігати в холодильнику, якщо є підозри, що вони заражені сальмонельозом. Так ви не допустите зараження інших продуктів, адже в холодному середовищі ці бактерії вмирають.
Є деякі аргументи, які змусять вас задуматися, чи дійсно варто зберігати яйця в холодильнику. Наприклад, якщо зберігати яйця при кімнатній температурі, вони не зіпсуються швидше. Згадайте, як ви купуєте яйця в магазинах або на ринку - там вони теж не зберігаються в холодильниках.
Крім цього, при приготуванні багатьох страв необхідно брати яйця кімнатної температури. Холодні яйця радять використовувати лише в певних випадках. Якщо їх довго зберігати в холодильнику, а потім дати полежати в кімнатній середовищі, щоб вони стали "тепліше", на них обов'язково утворюється конденсат. А це, в свою чергу, загрожує розмноженням бактерій на шкаралупі.
Крім того, якщо ви покладете холодне яйце у воду кімнатної температури, не кажучи вже про гарячу, шкаралупа трісне. Є ще один аргумент на користь того, чому не можна класти яйця в холодильник. При довгому зберіганні в низьких температурних умовах на шкаралупі можуть утворитися мікротріщини, і в них бактерії будуть розмножуватися куди активніше.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...