
Понад 60% дорослих європейців мають зайву вагу або ожиріння. Але є країна, де жінки зберігають стрункість до глибокої старості - Японія. Менше 5% японок борються із надмірною вагою, і секрет цього феномену виявився простішим, ніж здається, передають Патріоти України.
Ключем до їхнього раціону є білок, який вони отримують не з червоного м’яса, а з риби, морепродуктів, сої, яєць та тофу. Такі джерела легші для організму, не містять надлишку насичених жирів і водночас забезпечують відчуття ситості на довше.
Крім того, японки дотримуються принципу «хара хачі бу» — їсти лише до того моменту, коли відчуваєш ситість на 80%. Це дозволяє уникати переїдання без жертв і суворих дієт. Завдяки збалансованому харчуванню, повільному споживанню їжі та уважності до сигналів свого тіла, мешканки Японії не лише залишаються стрункими, а й живуть довше та здоровіше.
Шведські науковці зафіксували зв’язок між регулярним споживанням жирного сиру та нижчим ризиком розвитку деменції. За результатами довгострокового дослідження, люди, які щодня з’їдали щонайменше 50 грамів сиру з вмістом жиру понад 20%, рідше стикалися ...
Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...