Чому картопля зеленіє? Одна помилка, яку всі допускають влітку

Картопля - улюблений продукт у кожній кухні, але влітку вона часто швидко псується: стає м’якою, проростає або зеленіє. Причина - спека і неправильне зберігання, передають Патріоти України.

Експерти з компанії Albert Bartlett розповіли, як зберегти картоплю свіжою набагато довше. І все, що потрібно — перемістити її в холодильник.


Чому холодильник — краще рішення?

Раніше вважалося, що зберігання картоплі в холоді сприяє утворенню акриламіду — потенційно небезпечної сполуки. Але нові дослідження довели: при домашньому зберіганні в холодильнику ризик не зростає, а от термін придатності — до 3 тижнів довший.

"Картоплю слід зберігати в холодильнику для збереження свіжості", — зазначено на сайті Британської Агенції з безпеки харчових продуктів. Холод уповільнює розвиток бактерій, тож бульби довше залишаються твердими, не проростають і не пліснявіють.

Якщо холодильник зайнятий — теж є вихід

Картоплю можна зберігати і при кімнатній температурі, але потрібно уникати теплих зон:

  • біля плити,
  • поруч із духовкою чи холодильником,
  • під мийкою,
  • на підвіконні або в світлому місці.

Світло й тепло стимулюють вироблення соланіну — отруйної речовини, яка фарбує картоплю в зелений колір і має гіркий смак. Таку картоплю краще викидати.

Найкращі кондиціонери для обігріву взимку. Рекомендації від компанії «Кондиціонери України»

п’ятниця, 1 серпень 2025, 18:46

Підготовку до опалювального сезону зазвичай починають восени, але якщо для опалення планується використовувати кондиціонер, купити та встановити його краще ще влітку. До завершення спекотного сезону він забезпечить прохолоду, при мінливій осінній погод...

Тест на характер: Оберіть двері - і дізнайтесь, яке випробування готує вам доля

п’ятниця, 1 серпень 2025, 18:30

Перед вами - шість дверей. Подивіться на зображення і оберіть ті, які інтуїтивно здаються "вашими", передають Патріоти України. Не роздумуйте довго — просто довіртесь собі. А потім прочитайте, що означає ваш вибір. Готуйтеся до кар'єрного прориву. Попе...