З такою простою стравою, як картопляне пюре, в багатьох людей виникають проблеми. Маса стає занадто рідкою або сухою, картопля втрачає привабливий колір. Причин у такого явища досить багато, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість про помилки, через які вам не вдається приготувати дійсно смачне та повітряне картопляне пюре. Їх допускають навіть досвідчені господині.
Занадто тривале відварювання картоплі
Під час приготування картоплі потрібно слідкувати за тим, щоб овоч був м'яким, але не розвалювався. Якщо ж ви переварите продукт – пюре буде мати дуже рідку консистенцію і смачним його вже буде важко назвати.
Недостатнє просушення
Після відварювання картоплі просто злити з неї воду недостатньо. Дуже важливо добре просушити овоч. Картоплю потрібно викласти вже в суху чисту каструлю і трохи прогріти. Якщо ж відмовитись від такої дії – пюре буде важким і дуже швидко перетвориться в один суцільний ком.Використання блендера
Користуючись цим методом, ви зробите пюре дуже швидко, але картопля буде просто зіпсовано. Продукт стане дуже клейким та рідким. Тому найкраще все ж перемнути картоплю товкачем. Маса стане м'якою та повітряною, адже вона буде насичена повітрям.
Додавання холодного молока
Саме через цю грубу помилку пюре стає сірим та неапетитним. Молоко має бути хоча б кімнатної температури, тому дістаньте його заздалегідь. Або ж просто нагрійте в сотейнику. Страва вийде не лише привабливою, але й дуже смачною.
Додавання одразу всього молока
Дуже важливо спостерігати за консистенцію та додавати молоко поступово. Якщо влити одразу все – ви просто заллєте масу і вона не буде повітряною.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...