Чому кава викликає сонливість замість бадьорості? Дієтолог викрив дуже популярний міф, в який вірять досі

Всім людям, які бажають підбадьоритися, потрібно лише перекусити, а не пити чашками каву. Про реальний вплив цього напою на організм заявив індійський дієтолог Пуджа Махіджа на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, передають Патріоти України.

За словами фахівця, кава допомагає далеко не всім, оскільки його основна речовина (кофеїн) лише забиває в мозку аденозин, що викликає сонливість, і створює помилкове відчуття припливу сил.

Після цього мозок починає створювати нові рецептори, які протягом дня заповнюються тим же аденозином. У таких випадках багато знову починають "заглушати" сонливість кави, що в підсумку призводить до безсоння.

Пуджа Махіджі додала, що саме з цієї причини одні люди через каву починають страждати від безсоння, тоді як інші спокійно засинають після однієї чашки-все залежить від того, яка саме речовина потрапила в рецептори.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...